U septembru osnivačka skupština Saveza za Srbiju

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović najavljuje da će početkom septembra biti održana osnivačka skupštinu kada bi trebalo da se potpiše sporazum o formiranju Saveza za Srbiju. Trideset tačaka programa ovog saveza su "jasan put za promene na bolje u Srbiji i zaustavljanje propadanja", rekao je Stafnović u intervjuu "Fonetu".

Stefanović predviđa da će time politička aktivnost Saveza za Srbiju dobiti dodatnu dinamiku i za avgust najavljuje razgovor predstavnika članica sa građanima širom Srbije, čije su dosadašnje reakcije odlične, a "sale pune".

Govoreći o vladi koju bi ovaj savez formirao, Stefanović objašnjava da bi ona bila prelazna sa nestranačkom ličnošću kao premijerom i da u njoj ne bi bilo nikog od stranačkih lidera, već samo stručnjaka.

Njen zadatak je da u vremenu od godinu dana pripremi osnove kako bi se održali normalni, slobodni izbori, ističe Stefanović, koji smatra da takvi uslovi sada ne postoje.

Prema njegovim rečima, Savez nije DOS, "više je od koalicije, a manje od jedinstvene partije", jer članice u nekim delovima imaju potpuno različite programe, ali su u nekim neverovatno slične.

Stefanović vidi "maksimalna poklapanja" u zalaganju za socijalnu državu i jednakost, za slobodne medije i sudstvo, za borbu protiv kriminala i fer i slobodne izbore.

"Napravili smo zajednički program, ovo nije savez koji se bori za rušenje jednog čoveka", napomenuo je Stefanović i pozvao da se ostave po strani programske i ideološke razlike, koje "postoje i neće nestati".

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 07. avg 2018, 13:57)
anonymous [neregistrovani]

Sto ima vise saveza za Srbiju, a....

......od tada je Srbija sve manja i - manja!

(utorak, 07. avg 2018, 13:56)
anonymous [neregistrovani]

Nije samo Stefanovic taj koji nema ideologiju, vec.....

......su i svi ostali, kao i - on!

(utorak, 07. avg 2018, 13:38)
Никола [neregistrovani]

Лажна левица

Стефановић нема никакве везе са левицом. Он нема никакву идеологију осим да се докопа власти на било који начин.