Čelnici DSS iz Užica napuštaju stranku, prelaze u SNS

Posle odluke Predsedništva DSS-a da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS zbog neslaganja sa politikom koju vlasti vodi prema KiM, čelnici DSS iz Zlatiborskog okruga odlučili su da istupe iz te stanke i da politički angažman nastave u SNS-u.

Predsednik Okružnog odbora DSS Zlatiborskog okruga Nedeljko Milosavljević i potpredsednik Gradskog odbora DSS Užice i član Glavnog odbora DSS Miodrag Petković kažu da su neprijatno iznenađeni odlukom Predsedništva DSS, a posebno navode da ne razumeju koje su to promenjene okolnosti u pogledu vođenja kosovske politike, imajući u vidu napore koje državni vrh ulaže u odbranu nacionalnih interesa.

"Ovu, za nas neprihvatljivu odluku stranačke centrale, smatramo kao prolazni politički manevar ka saradnji sa ekipom političara koji su okupljeni u takozvani Savez za Srbiju. Posle višedecenijskog bavljenja politikom u okviru DSS ne možemo da učestvujemo i sarađujemo sa onim političarima koji su posebno u periodu 2008-2012. godine vodili neodgovornu i nacionalnu i ekonomsku politiku", navode u zajedničkom saopštenju.

Pozvali su sve članove DSS-a sa kojima su se sve ove godine borili za, kako kažu, dobrobit Užica, Zlatiborskog okruga i Srbije, da "ne veruju lažnim spasiteljima iz tajkunsko-lopovskog saveza" i da slede njihov put.

"Doneli smo odluku o istupanju iz DSS, a naš dalji politički angažman upravo opredeljuje borba za nacionalne interese za koje smo se i do sada zalagali i koju jedino možemo nastaviti u okviru SNS, u timu ljudi koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić", naveli su u zajedničkom saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво