Dačić sa ambasadorom DNR Koreje

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Demokratske Narodne Republike Koreje Ri Pjong Du razgovarali su o potrebi jačanja političkog dijaloga i mogućnosti realizacije međusobnih poseta.

Na sastanku Dačića i ambasadora Rija, koji je akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije, konstatovano je da u bilateralnim odnosima Republike Srbije i DNR Koreje nema otvorenih pitanja.

Ukazano je na dugotrajno prijateljstvo dve zemlje koje ove godine obeležavaju 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ministar Dačić ponovio je stav Srbije o denuklearizacije Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja DNR Koreje mirnim putem, odnosno pregovorima involviranih strana.

Pored toga, sa srpske strane je pozdravljeno održavanje istorijskog samita između Sjedinjenih Američkih Država i DNR Koreje u Singapuru 12. juna, uz nadu da će pozitivan trend postizanja trajnog mira na Korejskom poluostrvu biti nastavljen i ubuduće.

Ambasador Ri Pjong Du je izneo spremnost za jačanje bilateralne saradnje između Demokratske Narodne Republike Koreje i Republike Srbije, podsetivši na višedecenijske prijateljske odnose dve zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. avg 2018, 17:05)
anonymous [neregistrovani]

Mislim da su oni

Jedina istinski nezavisna i slobodna drzava u svijetu.......