LDP: Od dogovora Beograda i Prištine zavisi budućnost miliona ljudi

Liberalno demokratska partija saopštila je da je potrebno postići kompromis sa Albancima sa Kosova i Metohije, koji garantuje mir celom regionu i ocenila da od dogovora Beograda i Prištine zavisi budućnost miliona ljudi i njihovih porodica. 

Kako je navedeno u saopštenju LDP-a, rešavanje pitanja Kosova i Metohije ulazi u završnu fazu, u kojoj Srbija mora pokazati zrelost i izboriti se za svoje interese u skladu sa realnim mogućnostima i potrebama društva.

"Ti interesi treba da oslikavaju realnost koja se ne može sakriti, i pored toga što smo već nedeljama pod kampanjom raznih nacionalističkih snaga koje ističu određene maksimalističke zahteve koji nemaju utemeljenje u stanju stvari na prostoru Kosova", navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, bliska istorija je pokazala da smo, kada god smo postavljali zahteve i ultimatume, na kraju završili u kolonama na putu ka Beogradu.

Iz tog razloga, ukazuju da ovi dani koji nas sećaju na te trenutke, treba da opomenu da pitanje Kosova i Metohije zato ne sme da se završi još jednom nepreglednom kolonom.

"Spremni smo da ponudimo okvir i plan za rešavanje takvog problema, neopterećeni procentima i partijskim rejtinzima, jer ovo nije pitanje bilo koje partije, koalicije, pojedinaca – ovo je pitanje posle koga se menjaju naši unutrašnji odnosi i spoljni pritoriteti, i zato je svako kalkulisanje sa njim duboko pogrešno", saopšteno je iz LDP-a.

broj komentara 0 pošalji komentar