Đurić: Zaštitićemo "Trepču", "Gazivode" i "Valač"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je rudarima na KiM, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu "Trepča", kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, Dan rudara i istakao da ovogodišnje obeležavanje dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane.

Marko Đurić je povodom Dana rudara poručio da će Srbija zaštititi i "Trepču" i hidroelektranu "Gazivode" i trafostanicu "Valač".

"Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije je nekoliko puta naglasio da postoje jasne crvene linije kada se radi o 'Trepči' i energetici na Kosovu i Metohiji. Zato želim i ovoga puta da poručim da će Republika Srbija zaštititi i 'Trepču' i hidroelektranu 'Gazivode' i trafostanicu 'Valač', u to ne treba niko da sumnja. Jer, onaj ko dira u 'Trepču' ruši temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti da čuvamo", poručio je Đurić, saopšteno je iz Kancelarije.

Dodaje da je "Trepča" već decenijama, u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka naše južne pokrajine.

"Ona je i nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja Kosova i Metohije", istakao je Đurić.

Poručio je da će se raditi na obezbeđivanju boljih uslova za rudare.

"Izražavajući duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao, uveravam vas još jednom da smo odlučni da čuvamo i vrednujemo svoja prirodna bogatstva i da ćemo predano raditi da rudarima na KiM osiguramo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice", naveo je Đurić uz tradicionalni rudarski pozdravom "Srećno".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво