Vučić: Srbija uvek uz svoj narod i za očuvanje nacionalnog identiteta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore kojima je poručio da će Srbija uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije.

"Takođe, Srbija će, koliko može, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomogne da se ekonomski, nacionalni i kulturni položaj Srba u Crnoj Gori unapredi, poštujući državu Crnu Goru i njene zakone", rekao je Vučić.

Na sastanku se razgovaralo o problemima zapošljavanja i načinima za unapređenje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori.

Delegacija iz Crne Gore prenela je predsedniku zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznela predloge o načinima na koje bi Srbija mogla da pomogne da se taj položaj popravi, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je rekao da Srbija ne želi da se meša u unutrašnje političke stvari Crne Gore, ali je interesuju prava srpskog naroda.

Dačić je rekao da je predsednik Vučić pozvao predstavnike Srba u Crnoj Gori kako bi se upoznao sa situacijom u toj zemlji, kada je reč o – pravima srpskog naroda, o srpskom nacionalnom identitetu, jeziku i kulturi. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво