Skot: Izjasnićemo se o sporazumu Beograda i Prištine kada ga vidimo

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot izrazio je žaljenje zbog nevinih civilnih žrtava bombardovanja Srbije. Kaže da ne očekuje da će administracija predsednika Donalda Trampa drastično promeniti stav Vašingtona o statusu Kosova.

Kajl Skot je rekao da Sjedinjene Države smatraju da bez normalizacije odnosa i dugoročnog sporazuma između Beograda i Prištine nema stabilnosti i napretka Zapadnog Balkana.

"Rešavanje problema Kosova traži hrabre lidere i spremnost na kreativna rešenja", rekao je ambasador Skot u intervjuu za Prvi program Radio Beograda.

Prema njegovim rečima, Vašington je spreman da pomogne dvema stranama ali će se o eventualnom sporazumu Beograda i Prištine izjasniti tek kada ga, kaže, bude video.

Ambasador Skot ne očekuje da će administracija predsednika Donalda Trampa drastično promeniti stav Vašingtona o statusu Kosova.

"Što se tiče Amerike kao velike zemlje, ti interesi se ne menjaju od predsednika do predsednika. Ono što mi želimo još od administracije Buša, preko Obame i do Trampa je mir i stabilnost u ovom regionu, transformacija ka demokratiji, jačim ekonomskim odnosima i integraciji u EU. Tako da ja ne verujem da će se naša politika promeniti", rekao je Skot.

Prema rečima ambasadora, SAD rat je uvek greška i često je posledica niza grešaka koje su ljudi napravili.

"Odluka o bombardovanju 1999. godine je doneta posle decenije krvoprolića na ovi prostorima i na kraju krajeva stavila je tačku na to krvoprtoliće. Ali to ne znači da nije bilo grešaka, bilo je nevinih civilnih žrtava. I za svaku civilnu žrtvu nam je žao", rekao je Kajl Skot.

Ambasador SAD smatra da moramo da gledamo u budućnost i da je krajnje vreme da se vidi šta je u najboljem interesu i Srbije i SAD.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 05. avg 2018, 20:30)
anonymous [neregistrovani]

pomogli ste protjerivanje Srba iz Hrvatske. ..sramota....

Gledali ste i pomagali hrvatima da nas pale i ubijaju u Hrvatskoj. ...
niste marili sto smo izginuli u Jasenovcu. ..
pa ste eto jos jednom htjeli da nas unistite.

...ali niste nam uzeli dusu i moral...
nove generacije ce znati istinu...

(nedelja, 05. avg 2018, 20:03)
anonymous [neregistrovani]

Skot: Izjasnićemo se o sporazumu Beograda i Prištine kada ga vidimo

G-dine Skot:
Verujem da je 95% Srpskog stanovnistva ubedjeno da kada bi Amerika zelela da vidi sporazum izmedju Beograda i Pristine da bi se on video za 24-sata. Nazalost, Vase administracije ostavise Vaseg ratovima proverenog prijatelja -- Srbiju (Prvi i Drugi Svetski Rat), na cedilu zbog nama u poslednjih 30-tak godina, nepoznatih razloga? To samo Amerika i Bog znaju i mogu da isprave.

(nedelja, 05. avg 2018, 19:56)
,," [neregistrovani]

Једнострано

Ако се преговара о независности, онда то није једнострано проглашење.
Ако те прво бомбама истерају, онда то нису преговори.

Прво потпуна примена Одлуке 1244, па онда се остало.
По правилима и по Важећим Одлукама Уједињених Народа.
Свет још увек има Светску Скупштину Држава, а то су Уједињени Народи.
Све остало је силовање.

(nedelja, 05. avg 2018, 18:16)
anonymous sasa [neregistrovani]

Normalizacija odnosa

I ja sam za to a to znači pošto je kosovo i metohija stotinama godina bila srpska onda treba tako da se normalizuje!

(nedelja, 05. avg 2018, 16:22)
anonymous [neregistrovani]

Pozeljno

Bilo bi dobro da nam Amerika kaze sta ce Srbija dobiti ako udje u NATO.

(nedelja, 05. avg 2018, 15:55)
anonymous [neregistrovani]

Sporazum

Ma ne vredi bilo kakav komentar.

(nedelja, 05. avg 2018, 15:43)
anonymous [neregistrovani]

Niste se promenili

Bez ikakvog razloga ste nas napali. Na nasoj teritoriji ste napravili drugu po velicini vojnu bazu u Evropi. Okupirali ste nam 15 procenata drzave. Ne dozvoljavate Albancima da se sa nama razgranice. Stvorili ste svugdje u svetu zamrznute sukobe sa zlom njerom da ih odmrznete kad ih budete zeleli.

(nedelja, 05. avg 2018, 15:31)
anonymous [neregistrovani]

Najveća pomoć od USA

Je da povuku priznanje nezavisnosti Kosova počiste osiromašeni uranijum i druge otrove koje su posejali po teritoriji Republike Srbije, izvinu se javno za žrtve koje su pobili, i plate svu štetu koju su napravili Srbiji u zadnjih 20 godina. I naravno da puste Srbiju i Srbe da žive na miru, a ne da im se mešaju u svaku čorbu.

(nedelja, 05. avg 2018, 14:59)
anonymous [neregistrovani]

Niš online

Čoveče dragi...kakve greške? Bacali ste KASETNE BOMBE po Niškim bulevarima, školama, parkovima, civilnoj bolnici. Još su perforirane fasade u Duvaništu.