Tači: Nema podele Kosova, već korekcija granice

Kosovski predsednik Hašim Tači kaže da neće biti podele Kosova, ali je priznao je da će biti "korekcije granice sa centralnom Srbijom".

Hašim Tači je to izjavio na konferenciji za novinare u Prištini, dodajući da je korekcije bilo i sa Crnom Gorom i Makedonijom.

Na pitanje novinara što po njemu znači stavljanje pitanja Preševske doline na pregovarački sto u Briselu, Tači je rekao da "veruje da je to prilagođavanje granice između Kosova i Srbije, nakon obostranog priznavanja".

"Imaćemo korekciju granice. Kao što smo radili sa svim zemljama regiona i uspeli u razgraničenju sporazumom sa Crnom Gorom i Makedonijom. U slučaju uzajamnog priznavanja dve zemlje, imaćemo državne granice, imamo oko 400 kilometara granične linije sa Srbijom", rekao je Tači, ubeđen da će NATO pomoći Kosovu u tom pogledu.

Dodao je da se o podeli Kosova nikada nije razgovaralo, nazivajući je "lažnim vestima".

Ranije danas, šef kabineta kosovskog predsednika Bekim Čolaku rekao je da će se u Briselu razgovarati i o problemu Preševske doline

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво