Tači: Nema podele Kosova, već korekcija granice

Kosovski predsednik Hašim Tači kaže da neće biti podele Kosova, ali je priznao je da će biti "korekcije granice sa centralnom Srbijom".

Hašim Tači je to izjavio na konferenciji za novinare u Prištini, dodajući da je korekcije bilo i sa Crnom Gorom i Makedonijom.

Na pitanje novinara što po njemu znači stavljanje pitanja Preševske doline na pregovarački sto u Briselu, Tači je rekao da "veruje da je to prilagođavanje granice između Kosova i Srbije, nakon obostranog priznavanja".

"Imaćemo korekciju granice. Kao što smo radili sa svim zemljama regiona i uspeli u razgraničenju sporazumom sa Crnom Gorom i Makedonijom. U slučaju uzajamnog priznavanja dve zemlje, imaćemo državne granice, imamo oko 400 kilometara granične linije sa Srbijom", rekao je Tači, ubeđen da će NATO pomoći Kosovu u tom pogledu.

Dodao je da se o podeli Kosova nikada nije razgovaralo, nazivajući je "lažnim vestima".

Ranije danas, šef kabineta kosovskog predsednika Bekim Čolaku rekao je da će se u Briselu razgovarati i o problemu Preševske doline

broj komentara 17 pošalji komentar
(sreda, 01. avg 2018, 10:16) - anonymous [neregistrovani]

Nema ni podele ni pomeranja

Kosovo i Metohija je deo Srbije za koji se tačno zna gde je i koliki je. I ceo taj deo je unutar Srbije. Nema tu šta da se deli. Što se granica tiče, već su tamo gde su uvek bile i biće - uz Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru. Da si školu učio iz udžbenika svoje države Srbije, a ne terorističke propagande, sve bi ti bilo jasno.

(sreda, 01. avg 2018, 08:36) - anonymous [neregistrovani]

prema taciju ako je verovati

Ispada da Srbija ima granicu samu u sebi i sa sobom?! kakve sve nebuloze tu nece biti izinosene. Dakel da mu pojasnimo pa neka procita komentare na RTS. Srbija i Kosmet su u odnosu Drzava pokrajina. Granica Srbije je iza Prizrena na Šar planini u Gori. Privremena patronatska okupacija upravo je i samo to - privremena. Osecaj Tacija da je gospodar u svom feudalnom narko-posedu i od naroda biran i odabran kao glavni borac-terorista jeste takodje vrlo upitan i podlozan pretumbavanju u sudaru sa stvarnoscu. TO sto Srbija sada vojnim upadom ne resava pitanje okupacije svoje teritorije takodje je stvar privremena. Toliko puta je istorija pokazala preokrete i to vrlo cesto neocekivane... tako da i sada valja sacekati. kud zurba?

(sreda, 01. avg 2018, 08:21) - anonymous [neregistrovani]

Ministar

Sa KiM u sastavu Srbije Albanci čine 30% stanovništva. Onda bi trebali imati predsjednika parlamenta ili vlade koji je Albanac. Minister... Sa vremenom bi broj Albanaca porastao tako da bi izgubili cijelu Srbiju. Da li ste toga svjesni i da li ste na to spremni?

(sreda, 01. avg 2018, 07:34) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Odgv. Podela je resenje

Ne smemo dati niti kvadrat od Kosova za neki
Mercedes ili Cadilak,,cela teritorija Kosova je Srpska Provincija, i to je nas princip i zakon….

(sreda, 01. avg 2018, 06:34) - anonymous [neregistrovani]

Podela je resenje

Sta da cekamo, kao da imamo vremena na pretek, jedina smo drzava u Evropi sa neresenim granicama, to koci razvoj, dakle slabimo u odnosu na druge. Hocete bolji standard i plate, jaku vojsku, itd. A niko ne shvata da sa otvorenim problemima je mnogo teze naci ozbiljne invesrtitore, partnere i uopste praviti od Srbije lepo mesto za zivot, a ne da gubimo jedan Nis svakih deset godina. Kakvo cekanje, na sta, da dodju Albanci i u Nis?

(utorak, 31. jul 2018, 23:54) - anonymous [neregistrovani]

MladaBosna

@1244@
Sve je tako brate samo treba izdrzati.cccc

(utorak, 31. jul 2018, 19:10) - anonymous [neregistrovani]

Albanski mentori se kolebaju pa je Taci dobro nervozan

SAD najavljuju neko mirno rjesenje kosmetskog problema pa su Albanci nervozni i zato im se svasta pricinjava,od podjele srpskih teritorija,do nekih novih ratova. Samo polako,doce sve na svoje,KosMet je bio i bice srpski.Nego,da vidimo sta cemo sa Rez.SB.UN 1244 i ZSO,to vas muci?

(utorak, 31. jul 2018, 18:32) - anonymous [neregistrovani]

Hahahhahhaha

O cemu ovaj sanja, o uzajamnom priznanju i drzavnim granicama.

(utorak, 31. jul 2018, 17:48) - MickeyM [neregistrovani]

Ustav Republike Srbije

Ustav Republike Srbije ne dopusta tako nesto.
I strogo je kaznjivo po clanu 306. KZ Srbije.
Nadam se da svi politicari u Srbiji znaju to.

(utorak, 31. jul 2018, 17:42) - anonymous [neregistrovani]

videcemo

Videcemo sta ce biti na kraju