Miloš Jovanović: Vučić teško uvredio srpski narod

Predsednik DSS Miloš Jovanović tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "teško uvredio, ne samo svoje političke neistomišljenike, već i većinu rodoljubivog srpskog naroda", izjavom zagrebačkom "Globusu" da "svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno" i da njegovi politički oponenti "ili loše žele Srbiji ili su budale".

U saopštenju Jovanović ukazuje na to da Vučić "nije iskoristio da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, brojnim međusobno nerešenim pitanjima i o hrvatskoj sve izričitijoj antisrpskoj ustašoidnoj politici".

Prema oceni Jovanovića, "Kosovo i Metohija nisu izgubljeni sve dok neka vlast, spremna na izdaju državnih i nacionalnih interesa, to ne prihvati međunarodnim sporazumom".

Smatra da je Vučić pogazio predsedičku zakletvu, Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN), što naziva "sramotnim".

"Bezočno ubeđuje srpski narod da je Kosovo izgubljeno i da mora da mu se prizna nezavisnost, putem prihvatanja članstva u UN", zaključuje Jovanović.

Prethodno je DSS kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave da u "Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN ne piše nigde Srbija, već SRJ", navodeći da je to prvi put da neki državni zvaničnik Republike Srbije relativizuje značaj Rezolucije.

broj komentara 0 pošalji komentar