Gojkovićeva sa Rivlinom

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom i ocenila da dve države nemaju otvorenih pitanja, a da ova poseta otvara novo poglavlje u razvoju odnosa.

Maja Gojković je zahvalila na principijelnom stavu Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova I Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta I suvereniteta Srbije i Rezolucije SB UN 1244, saopštila je Skupština Srbije.

Napomenula je da je parlament usvojio Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, čime je iskoračila u ovom pitanju u evropskim okvirima.

Rivlin je zahvalio parlamentu na usvajanju tog zakona i naglasio da je time Srbija pokazala čitavom svetu i međunarodnoj zajednici kako treba raditi.

On je ukazao da je danas važno da mlade generacije uče o strahotama tokom Drugog svetskog rata.

Rivlin je naglasio da odnosi dva naroda sežu daleko u prošlost, a da će dve države jačati odnose između vlada, parlamenata, i posebno građana.

U saopštenju se dodaje da je Rivlin ocenio da postoje mnoge oblasti u kojima je moguće sarađivati i razmenjivati iskustva, kao što su zdravstvo, obrazovanje, poljoprivreda i vodosnabdevanje, podsećajući da su se mnogi investitori iz Izraela odlučili da investiraju upravo u Srbiju, a ne u neke druge države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи