Gojkovićeva osudila postupak poslanice Radete

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković osudila je uvrede narodne poslanice SRS Vjerice Radete, koje je iznela povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja "Majke Srebrenice", istakvši da su njeni stavovi neprihvatljivi i ne održavaju vrednosti koje zastupa srpski parlament.

Gojkovićeva je u ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavila saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović.

"Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede narodne poslanice, koje ne priliče nekome ko je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i ugrožavaju dostojanstvo Narodne skupštine. Izneti stavovi su neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrednosti koje zastupa Narodna skupština", rekla je Gojkovićeva.

Narodna skupština je predstavničko telo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije, navela je Gojkovićeva u saopštenju. 

Ona je istakla da će Narodna skupština nastaviti da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumevanje svih koji žive na ovim prostorima, u, kako je navela, cilju stabilnosti i mira, koji su nam neophodni da bi se čitav region razvijao.

Narodna poslanica i funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta neprimereno je reagovala na svom Tviter nalogu na vest o smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina.

"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!", napisala je Radeta.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović pozvao je u otvorenom pismu parlament BiH da prekine saradnju sa Skupštinom Srbije, dok se ne izvini zbog tvita Vjerice Radete.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи