Vučić: Strani investitori ne treba da brinu zbog pretnji opozicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da strani investitori ne treba da se plaše bilo kakvih izjava opozicionih političara koji "najavljuju da će ih oterati kada dođu na vlast", jer se, navodi, to nikada neće desiti – "zato što narod za njih ne glasa i ne mogu pobediti na izborima".

"Ne treba da se plaše, nikada neće doći na vlast", rekao je Aleksandar Vučić novinarima u Preljini odgovarajući na pitanja u vezi sa navodima Saše Jankovića u autorskom tekstu u Danasu.

Lider PSG-a Saša Janković je naveo da se protivi favorizovanju stranih investicija i da smatra da su najbolji motivator za ekonomska ulaganja – demokratska, pravna država i efikasno, nezavisno sudstvo. 

Vučić je rekao da je potrebno da se dobiju glasovi građana, da bi se došlo na vlast.

Kako je rekao, 15, 16 odsto glasova na izborima nije dovoljno da se formira vlast, a strani investitori upravo dolaze u Srbiju zbog stabilnosti i koninuiteta, što je, ocenio je, od ključnog značaja.

Dodao je da nema više čuvenih "kombinacija", kao što je ranije bilo da se, kada se dođe na vlast, uzimaju krediti od banaka koje posle država pokriva, niti nešto tome slično i ponovio da ne vidi nikakvu opasnost za strane investitore.

"Mnogi su imali šanse da nešto urade, a nisu ništa"

Govoreći o Kosovu, predsednik Srbije je rekao da njegovi kritičari žele da danas budu sigurniji, i dodao: "A šta koga briga da li ćemo imati budućnost, dece".

"Bolje da nemamo ništa, nego da imamo nešto" – tako, kaže, misle njegovi kritičari.

Ocenio je da su mnogi pre njega imali mnogo veće šanse da nešto urade, a nisu ništa.

Istakao je da postoji unutrašnji dijalog i da je i pismo vladike Teodosija deo toga.

"Svi oni koji su do juče vikali kako treba da se reši kosovski čvor, shvatili su da sada to ne mora da se učini jer je to najbolja prilika da se skine politička glava Aleksandru Vučiću. Neka se tome raduju Šolak, Đilas i drugi, koji su uništavali fabrike i samo sebi džepove punili. Zovite Slavišu Ristića koji je pretio Đinđićevim scenariom, koji je rekao da to nije pretnja, već za nauk", podvukao je on rekavši "neka narod izabere njih".

Vučić je naglasio da će imati dovoljno hrabrosti, makar ostao jedini u Srbiji, i da svima u lice pokaže kakvi su prevaranti, lažovi, kao i šta mu je poslao šef jedne obaveštajne službe, za kojeg zna da ne misli dobro Srbiji, isti tekst koji oni nude.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи