Đurić: Teškoće sa KiM posledica promašaja bivše vlasti

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar deo izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, jesu direktna posledica političkih i diplomatskih promašaja vlasti u kojoj su bili Tadić, Jeremić i Đilas, ocenio je potpredsednik GO SNS-a Marko Đurić.

Činjenica da Priština danas godišnjicu objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova obeležava kao datum svoje "međunarodne pobede", najrečitije svedoči koliko je za Srbiju bila pogubna glupost i lakomislenost Tadića, Jeremića, Đilasa i ostalih koji su to mišljenje zatražili u vreme dok su bili na čelu države, naveo je Đurić.

Danas ti isti, saopštio je funkcioner SNS-a, glume srpske rodoljube i dozvoljavaju sebi da na najpodmuklije načine kritikuju postignuća ove vlade u borbi za zaštitu državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

"To Tadića i Jeremića ne čini samo besplodnim kibicerima, već direktnim sponzorima jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i najmanje što moraju da urade, ukoliko imaju imalo političkog kredibiliteta i poštenja, jeste da priznaju koliku su štetu naneli svojoj zemlji", naveo je Đurić.

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar deo izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, prema oceni funkcionera SNS-a, jesu direktna posledica političkih i diplomatskih promašaja vlasti čije su perjanice Tadić, Jeremić i Đilas bili i zato poslednji koji imaju pravo da ikoga za bilo šta kritikuje jesu upravo oni.

Tadić je ranije danas, pored ostalog, saopštio da savetodavno, neobavezujuće mišljenje MSP ne može biti "vosak na koverti nezavisnosti" KiM, pogotovo što je izbegao da odgovori na postavljeno pitanje, i upitao kako to da postoje zemlje koje i nakon tog mišljenja nisu priznale nezavisnost Kosova.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 23. jul 2018, 10:03)
anonymous [neregistrovani]

tica

Sta je tuje,moramo se3 boriti za Kosovo

(ponedeljak, 23. jul 2018, 09:36)
anonymous [neregistrovani]

Olake izjave ko je kriv za probleme s kojim se suocava Srbija

mozda bi trebalo davati sa malo vise paznje. O tome od kada su poceli da se javljaju problemi Srbije posebno posle 1980 godine i ko je za njih odgovoran mozda bi trebalo da istoricari i drugi strucnjaci vise godina istrazuju i daju objektivne ocene koje niko ne bi mogao da osporava.

(ponedeljak, 23. jul 2018, 09:33)
Milena [neregistrovani]

istina

I onda isti takvi sada galame kao velike patriote.

(ponedeljak, 23. jul 2018, 09:14)
Dragan R [neregistrovani]

Idemo dalje

Prethodna vladajuća garnitura je mnogo kiksirala kada je kosovski problem u pitanju. Srećom, sa dolaskom ove vlasti mnoge stvari su se pomerile sa mrtve tačke i sad na ovaj problem možemo da gledamo sa mnogo optimizma.

(ponedeljak, 23. jul 2018, 07:33)
Majković [neregistrovani]

slažem se

Ma promašili su oni mnogo toga a ne samo KiM , dobro je predsednik Vučić i uspeo da zemlju podigne na noge

(ponedeljak, 23. jul 2018, 07:29)
Veljko [neregistrovani]

veljko@gmail.com

Ne samo što su oslabili diplomatski uticaj Srbije na Kosovo nego je bivša vlast uništila kompletnu privredu Srbije!