Pacoli: MSP zaključio legitimitet nezavisnosti Kosova

Odluka Međunarodnog suda pravde (MSP) "zaključila je legitimnost i međunarodni subjektivitet proglašenju nezavisnosti Kosova", rekao je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli povodom osme godišnjice savetodavnog mišljenja MSP, prenosi prištinski "Zeri".

Bedžet Pacoli je na svom zvaničnom profilu na Fejsbuku napisao da je ova odluka "istorijsko dostignuće" za Kosovo i poruka protivnicima nezavisnosti, preneo je Zeri.

Ranije danas je i Hašim Tači istakao da je stav Međunarodnog suda pravde o legalitetu deklaracije o nezavisnosti doveo do jedne od najvećih međunarodnih pobeda Kosova.

I Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine, napisao je na Fejsbuku da odluka MSP nije mogla da bude drugačija, te da je "bila potvrda potpune legitimnosti nezavisnosti Kosova u smislu međunarodnog prava". 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво