Pacoli: MSP zaključio legitimitet nezavisnosti Kosova

Odluka Međunarodnog suda pravde (MSP) "zaključila je legitimnost i međunarodni subjektivitet proglašenju nezavisnosti Kosova", rekao je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli povodom osme godišnjice savetodavnog mišljenja MSP, prenosi prištinski "Zeri".

Bedžet Pacoli je na svom zvaničnom profilu na Fejsbuku napisao da je ova odluka "istorijsko dostignuće" za Kosovo i poruka protivnicima nezavisnosti, preneo je Zeri.

Ranije danas je i Hašim Tači istakao da je stav Međunarodnog suda pravde o legalitetu deklaracije o nezavisnosti doveo do jedne od najvećih međunarodnih pobeda Kosova.

I Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine, napisao je na Fejsbuku da odluka MSP nije mogla da bude drugačija, te da je "bila potvrda potpune legitimnosti nezavisnosti Kosova u smislu međunarodnog prava". 

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 23. jul 2018, 04:43)
anonymous [neregistrovani]

Rezolucija1244

A sto je sa Rezolucijom 1244,zar to nije medjunarodni pravni i obavezujuci pravni akt.A koji status ima Kosovo po tom medjunarodnom aktu ,g.Pacoli.?

(nedelja, 22. jul 2018, 23:36)
anonymous [neregistrovani]

Sastav sudija

Bas me zanima iz koji su drzava bile te sudije koje su donele takav zakljucak kakav je. Predsednik Srbije je to danas i napomenuo ali nije rekao precizno iz kojih su drzava pa da onda i utvrdimo da li su i te sudije krivo protumacile pravila i medjunarodno pravo u korist svojih drzava.

(nedelja, 22. jul 2018, 22:18)
Milija Rakic [neregistrovani]

Dezinformacije i Propaganda

Gospoda u privremenim institucijama u Pristini ce da izvine ali Međunarodni Sud Pravde (MSP) nije zaključio nista niti je dao legitimnost Pristinskoj samoproglasenoj nezavisnosti.
MSP je samo dao misljenje da su Pristinske privremene institucije mogle objaviti nezavisnost ali da to ne znaci da je ta nezavisnost legalna po medjunarodnom pravu niti legitima! MSP je izbjegao dati odricnu presudu jer dobro znaju da je ta takozvana nezavisnost nelegalna po medjunarodnom zakonu.
E sad sta albanci i njigovi mentori misle i reade po Anglo Saksonskon nepisanom zakonu da je posedovanje (odnosno okupacija) 9/10 zakona o vlasnistvu, to je pitanje vise sile i jacega, a svi znamo ko stoji iza Pristine!
Nisam ekspert za medjunarodno pravo ali znam da citam i razumem Engleski. Molim nadlezne eksperte da se ukljuce i objasne narodu i politicarima pravdu inerpretaciju objavljenog misljenja MSP-a u Hagu.

(nedelja, 22. jul 2018, 21:37)
Miomir Maksimcev [neregistrovani]

Nije odluka

nego neobavezujuce misljenje koje kaze da nije nezakonito izdati deklaraciju o nezavisnosti. To je ucinila i Katalonija pa nikom nista. Dokaz da je to neobavezujuce misljenje je cinjenica da ni nakon njega polovina clanica OUN ne priznaje nezavisnost KiM. Nema nezavisnosti dok Srbija na to ne pristane. Vucic sprema alibi za kapitulaciju i za to zeli da optuzi druge. Sram te bilo izdajnice!

(nedelja, 22. jul 2018, 21:23)
Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Nema

priznanja KiM kao nezavisne drzave dok to Srbija ne odobri. Zasto pregovarate ako je MSP zavrsio pricu?