Vulin: Žao mi je zbog hrvatskog kompleksa prema Srbiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, povodom izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su "Hrvatska i Albanija braća po oružju", rekao da mu je "izuzetno žao što hrvatska politika ne može da se oslobodi dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji i Srbima".

"Jedini kriterijum da budete braća sa Hrvatskom jeste da ste učestvovali u ubijanju Srba. Žao mi je što je tako i što hrvatska politika nije u stanju da pronađe neki drugi način da se poveže sa svojim okruženjem i da pronađe neku drugu vrednost zbog koje bi nekoga nazvala braćom", rekao je Aleksandar Vulin novinarima u Beogradu.

Učestvovati u ubijanju Srba, rekao je Vulin, nije nešto zbog čega treba da se bratimi sa nekim, a posebno ne da se ponosi time. 

"Žao mi je što je to tako i što hrvatska politika nije u stanju da se oslobodi tog dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji, ali sam uvek zabrinut ako je to jedina poruka za budućnost i jedini kriterijum da postanete braća sa hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom –da ste učestvovali u ubijanju Srba", rekao je Vulin i izrazio nadu da se "stide toga što su rekli".

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 22. jul 2018, 17:55)
anonymous [neregistrovani]

Gospodine ministre,

pod 1: Hrvatska elita, sa svojim ustaski nastrojenim pratiocima, ne zna sta je sram
pod 2: To sto oni lece svoje komplekse (pogotovo od kada je Haag proglasio Hrvatsku krivom za poslednji rat) mrznjom prema nama, to je njihov problem.
pod 3: Da svako malo trce na TV da izjave kako mrze Srbe, to nas posebno raduje, jer ima Hrvata gladnih, a vlada im nema sta drugo pokazati na TV
pod 4: Kada Stepinca proglase svecem, bledo ce gledati u prazno, ni to se ne moze pojesti.
pod 5: To sto oni dobivaju oruzje od Amerike, to im nista nece pomoci. Mi znamo da Amerika hoce jos jedan rat na Balkanu, ali neka gleda kako ce proci zajedno sa svojim poltronima na Balkanu

(subota, 21. jul 2018, 20:20)
Gedža [neregistrovani]

Do sada u zapadnom delu otaždrine pronađeno 1454 jame pune srpske nejačp

Ustape pobediti jedino mogu braća Rusi.

(subota, 21. jul 2018, 17:54)
anonymous( ne imenovani) [neregistrovani]

Druze ministre odbrane

Hrvati ce dobiti vojnu opremu besplatno od Amerike
zbog svog ponasanja prema Srbiji
molimte citaj politiku amerike koja nije pisana

(subota, 21. jul 2018, 13:35)
Kosmet [neregistrovani]

Bravo !

Bravo g.Vulin,kratko, jasno i u centar !