Jenča pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za politička pitanja Miroslav Jenča završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio je posvećenost UN iskrenom pomirenju i promovisanju mira i stabilnosti kroz preventivnu diplomatiju na zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju portparola UN dostavljenom medijima.

Miroslav Jenča je izrazio snažnu podršku dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije i istakao potrebu za hrabrim odlukama koje će dovesti do kompromisa Beograda i Prištine, što će, kako navodi, postaviti istorijski primer za region i šire o izgradnji zajedničke mirne i prosperitetne budućnosti.

Snažno je pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN i izrazio poštovanje prema vođstvu predsednika Vučića, njegovoj posvećenosti regionalnoj saradnji kao i podršci koju pruža reformama UN.

U saopštenju se navodi da su saradnja Srbije sa UN i regionalni razvoj bile teme sastanka Jenče i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Na sastanku, Jenča je pohvalio posvećenost Srbije ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i njenu podršku Globalnom dogovoru o migracijama (Global compact on migration).

Jenča i Dačić su u razgovoru razmenili mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i o odnosima Srbije sa susednim zemljama.

Tokom posete Srbiji, Jenča se sastao i sa predsedavajućim Odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Milovanom Drecunom i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, kao i sa članovima diplomatske zajednice, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 21. jul 2018, 10:21)
klaara [neregistrovani]

kometar

Sve dok imamo mir imamo sanse za dogovor oko svih mogucih problema jer jedino tako mozemo ici napred.

(subota, 21. jul 2018, 10:20)
anka [neregistrovani]

komentar

Doprinos Srbije sveopstem miru je nemerljiv.

(subota, 21. jul 2018, 08:55)
loki [neregistrovani]

mir

Srbija će se uvek uključivati u akcije koje podržavaju mir i mirna rešenja.

(subota, 21. jul 2018, 00:41)
pokahontas [neregistrovani]

pokahontas

Svima nam je potrebna mirna i prosperitetna budućnost.