Vučić: Zahvalnost Surinamu zbog povlačenja priznanja Kosova

Predsednik Aleksandar Vučić primio je ministarku spoljnih poslova Republike Surinam Ildiz Polak Bejl i uručio joj pismo za predsednika te zemlje Desirea Botersa u kojem ga poziva u zvaničnu posetu Srbiji. Vučić je zahvalio ministarki na odluci Surinama da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministarka Ildiz Polak Bejl je prenela pozdrave predsednika Botersa i rekla da očekuje da njegova zvanična poseta Srbiji bude realizovana do kraja godine.

Vučić je zahvalio ministarki Polak Bejl na odluci Surinama da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da veoma cenimo njihovo poštovanje međunarodnog prava.

"Nemešanje u unutrašnje stvari drugih zemalja i samostalnost u donošenju odluka svedoči o nezavisnoj i principijelnoj politici Surinama", istakao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvoje sagovornika su se saglasili o postojećim velikim mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje, čemu će doprineti i do sada potpisani sporazumi.

Uskoro se očekuje i potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji, a potom formiranje međuvladine komisije, kako bi se razvila saradnja u oblasti poljoprivrede, pomogla industrijalizacija Surinama i uspostavila svaka druga vrsta saradnje, poput saradnje u oblasti sporta, najavili su Vučić i ministarka Polak Bejl.

Predsednik Vučić najavio je otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama, Paramaribu, kao i dodeljivanje stipendija za školovanje studenata iz Surinama u okviru programa "Svet u Srbiji".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво