Petković: Pacoli ne može da se poredi sa Đurićem

Ministar u vladi privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžet Pacoli ne može ni u čemu da se poredi sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, iako to nastoji da čini, ističe se u saopštenju Kancelarije.

"On i Marko Đurić nikada neće biti isti, jer Marko Đurić je bio u svojoj zemlji i sa svojim narodom kada su Pacoli i njemu slični odlučili da pošalju do zuba naoružane razbojnike na mirne i goloruke građane", saopštio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Uostalom, napominje Petković, razlikuje ih i to što je Marko Đurić na čelu institucije jedne suverene države, dok je Pacoli ministar "nepostojeće države i na čelu ministarstva koje ne postoji po Unmikovim ustavnom okviru i nevidljivo je za veći deo čovečanstva, baš kao i takozvano ministarstvo za kosovske snage bezbednosti".

"Takođe, Pacoli je tajkun koji se obogatio u vremenu tranzicije dok su stotine hiljada građana zbog siromaštva napuštale Kosovo i Metohiju, a Marko Đurić je osoba koja se iz idaeala i ljubavi bori za svoj narod, svoju zemlju i sve koji u njoj žive", naglašava se u saopštenju.

Petković dodaje da Pacoli ne treba da se plaši ničija tri prsta, jer to je srpski, pravoslavni simbol ljubavi i svetog trojstva, i začudo, iako je čitav život bio okružen komšijama Srbima, nije ništa naučio o našoj kulturi.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво