Božović: Vlast ne može da istrpi kritiku

Poslanik DS-a Balša Božović izjavio je da vlast na čijem je čelu Aleksandar Vučić ne može da podnese kritiku, čak ni na lokalnim medijima i kao primer za to naveo zrenjaninsku televiziju KTV.

"Pritiscima na vlasnike televizije i članove njihovih porodica pokušavaju da uguše zrno slobode. Vučiću smeta sve od lokalnih do regionalnih, kablovskih medija i svega do čega građani mogu da dođu preko interneta", rekao je Božović.

On je u Skupštini Srbije na konferenciji za novinare lidera SNS-a uporedio sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i rekao da su to "dva najuplašenija diktatora", kao i da se u obe zemlje događa sličan scenario poput pritisaka na one koji misle drugačije.

"Nešto blaži je scenario u Srbiji, ali završiće se kao u Turskoj", rekao je Božović.

Govoreći o zrenjaninskoj televiziji, Božović je rekao da su oni neutralni i da danas ne postoje opozicioni mediji, te da su na KTV bili pozivani da gostuju predstavnici svih političkih stranaka.

Božović je poručio da će se DS boriti da se sloboda u Srbiji ne ugasi i da se "takve stvari" više ne dešavaju, te da će "telima braniti one koje fizički ugrožavaju ne bi li ugasili svakog ko misli drugačije".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво