Poslanička pitanja

Poslanici dela opozicije pitali su ko je ovlastio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pregovara o Kosovu i Metohiji u Briselu i kada je promenjen format pregovora, jer se sada, kako kažu, razgovara o pravno-obavezujućem sporazumu, a ne o sprovođenju ranije potpisanih sporazuma.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pitao je Vučića zašto nije obavestio javnost da je promenjen format briselskih razgovora i pozvao ga da kaže da nikada neće potpisati pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom i da KiM neće dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama.

"Ali on to ne može da kaže, jer je jasno da o tome pregovara", rekao je Obradović i dodao da će "Vučić prodati KiM da bi ostao na vlasti".

Obradović je pitao na osnovu kog ovlašćenja Vučić vodi "tajne pregovore o sudbini KiM", te upitao da li je Vlada Srbije podređeni organ.

"Ovo je kompletno rušenje Ustava", tvrdi Obradović.

Poslanik SRS-a Aleksandar Šešelj pitao je predsednika Vučića, imajući u vidu njegovo mišljenje da je zamrznuti konflikt za KiM najgore rešenje, da li ćemo "odmrznuti" situaciju i u Vojvodini i Raškoj.

"Gde je ta crvena linija po pitanju zaštite naših nacionalnih interesa", pitao je Šešelj.

Poslanica Tatjana Macura je takođe pitala da li postoji dokument kojim je Vučić ovlašćen da u ime građana učestvuje u pregovorima u Briselu i dodala da ne bi bilo loše da predsednik države podnese izveštaj šta se nalazi na pregovaračkom stolu.

Poslanik Nove Srbije - Pokreta za spas Srbije Đorđe Vukadinović imao je gotovo isto pitanje sa kojim ovlašćenjem, odnosno platformom Vučić učestvuje u Briselskom dijalogu, te primetio da su u kosovskoj delegaciji pored predsednika Hašima Tačija prisutni i predsednik vlade i predsednik skupštine.

"Poslanici Skupštine Srbije ne znaju o čemu se razgovara nego moraju da čitaju između redova iz tabloida, a naretko i iz prištisnkih medija", rekao je Vukadinović i upitao Ministarstvo spoljnih poslova za komentar povodom izjave visokih ruskih predstavnika koji se protive pravno-obavezujućem sporazumu sa Prištinom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи