Dačić: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, budući da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM sa aktuelnom posetom predsednika parlamenta te zemlje Beogradu, gde je tema bilateralna saradnja.

Ivica Dačić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak Bejl, gde je objasnio da je bivši predsednik Egipta u poslednjim danima naložio ministarstvu spoljnih poslova, a portparol ministarstva izjavio da je Egipat priznao nezavisnost Kosova. 

"Nikakve pisane odluke nije bilo", rekao je Dačić i dodao da ni na sajtu egipatskog ministarstva spoljnih poslova ne postoji nigde informacija da je Egipat priznao Kosovo kao državu.

"Priština Egipat računa u onih 116 zemalja koje su priznale Kosovo, ali Egipat nije uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i ne glasa za njih u međunarodnim institucijama", naglasio je Dačić.

Istakao je i da Egipat ne radi na uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Kosovom i zahvalio ministarki spoljnih poslova Surinama na tome što je ona prva imala hrabrosti da preispita odluku i povuče priznanje Kosova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво