Vučić i Etinger o evropskim integracijama i fondovima EU

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama, fondovima Evropske unije i zajedničkim projektima.

Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija spremna da iskoristi pozitivan trenutak otvoren strateškim dokumentom Evropske komisije o kredibilnoj politici proširenja na Zapadni Balkan, naglasivši da novi predlog budžeta EU predstavlja dobar primer, čije bi elemente trebalo iskoristiti, poput onih koji se tiču dodatnih ulaganja u inovacije, infrastrukturu i poljoprivredu. 

Dodao je da je veoma važno i to što sadašnji predlog budžeta podrazumeva i značajno povećanje izdvajanja za pretpristupnu pomoć kandidatima i potencijalnim kandidatima. 

Vučić je naglasio da očekuje snažniji nastavak podrške Evropske komisije za ubrzanje procesa pregovora o pristupanju, istakavši da iz Izveštaja Evropske komisije jasno proizilazi da Srbija sprovodi brojne političke i ekonomske reforme.

Predsednik je izrazio spremnost da, u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju, pristupi daljim reformama.

Evropski komesar za budžet i ljudske resurse Ginter Etinger rekao je da je veoma važno da zna šta su očekivanja Srbije u pogledu evropskih fondova.

"Imamo konstruktivne odnose i bez obzira na različite izazove i prepreke Srbija, uz svesrdnu podršku Evropske komisije, uspešno i kontinuirano napreduje na svom evropskom putu", zaključio je Etinger, prenela je Pres-služba predsednika.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 19. jul 2018, 13:54)
Ana Ilic [neregistrovani]

Sastanak

Predlog budžeta EU predstavlja dobar primer, čije bi elemente trebalo iskoristiti, poput onih koji se tiču dodatnih ulaganja u inovacije, infrastrukturu i poljoprivredu.