Vučić sa predsednikom egipatskog parlamenta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Parlamenta Arapske Republike Egipat Alijem Abdelom Aalom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i globalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda i naglasio da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima, naročito na jačanju ekonomskih odnosa.

Vučić je izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama i istakao da Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost tih regiona, što je još jedna dodirna tačka za jačanje odnosa dveju zemalja.

Predsednik parlamenta Arapske Republike Egipat Ali Abdel Aal je istakao da su Egipat i Srbija na regionalnom i međunarodnom nivou prijateljske države i naglasio da Egipat ne zaboravlja podršku koju im je Srbija pružila 1973. i 2013. godine u borbi protiv terorizma.

On je rekao da ekonomska saradnja ne prati političke odnose i dodao da Egipat ima dobre građevinske kompanije koje rade širom sveta, naročito na izgradnji mostova, kanala i puteva, nadajući se skorom ulasku egipatskih kompanija na srpsko tržište.

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju saradnje u oblasti građevinarstva i turizma, kao i o uspostavljanju redovne avio linije Beograd–Kairo.

Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju da poseti Srbiju.

broj komentara 0 pošalji komentar