Veselji predstavio dokument za konsenzus u dijalogu

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji predstavio je nacrt dokumenta čiji je cilj postizanje konsenzusa kosovske vlasti i opozicije u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi prištinski portal "Ekonomija onlajn".

Kadri Veselji je novi plan predstavio na sastanku lidera vladajuće koalicije sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Kako se navodi, on smatra da je taj dokument dobar početak za postizanje konsenzusa u Prištini koji se odnosi na završnu fazu dijaloga sa Beogradom.

"Ono što ujedinjuje vladajuću koaliciju i opoziciju su mesto u UN, evropske integracije, članstvo u NATO, kao i reforme u našem pravnom i ekonomskom sistemu. Verujem da je ovaj dokument samo dobar početak koji će nam pomoći da dođemo do opšteg konsenzusa", rekao je Veselji za portal.

Na zajedničkom sastanku kosovskog predsednika i premijera Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, kome su prisustvovali i Veselji i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli dogovoreno je da se 18. jula u Briselu održi sastanak sa evropskom komesarkom za proširenje i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Kako je Veselji rekao, koalicioni partneri su ujedinjeni kada se radi o dijalogu sa Beogradom.

"Stvaramo temelje za dijalog sa Srbijom uz direktno posredovanje EU i prisustvo SAD. U isto vreme, prići ćemo opozicionim strankama kako bi smo postigli konsenzus o važnim temama kao što su članstvo u UN, i integracije u EU", rekao je Veselji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво