Veselji predstavio dokument za konsenzus u dijalogu

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji predstavio je nacrt dokumenta čiji je cilj postizanje konsenzusa kosovske vlasti i opozicije u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi prištinski portal "Ekonomija onlajn".

Kadri Veselji je novi plan predstavio na sastanku lidera vladajuće koalicije sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Kako se navodi, on smatra da je taj dokument dobar početak za postizanje konsenzusa u Prištini koji se odnosi na završnu fazu dijaloga sa Beogradom.

"Ono što ujedinjuje vladajuću koaliciju i opoziciju su mesto u UN, evropske integracije, članstvo u NATO, kao i reforme u našem pravnom i ekonomskom sistemu. Verujem da je ovaj dokument samo dobar početak koji će nam pomoći da dođemo do opšteg konsenzusa", rekao je Veselji za portal.

Na zajedničkom sastanku kosovskog predsednika i premijera Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, kome su prisustvovali i Veselji i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli dogovoreno je da se 18. jula u Briselu održi sastanak sa evropskom komesarkom za proširenje i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Kako je Veselji rekao, koalicioni partneri su ujedinjeni kada se radi o dijalogu sa Beogradom.

"Stvaramo temelje za dijalog sa Srbijom uz direktno posredovanje EU i prisustvo SAD. U isto vreme, prići ćemo opozicionim strankama kako bi smo postigli konsenzus o važnim temama kao što su članstvo u UN, i integracije u EU", rekao je Veselji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 18:31)
,," [neregistrovani]

Јасно и Гласно

Српски Устав и Одлука 1244 Уједињених Народа.
Већ су добили и те како више од тога и то све искључиво Нашом Добром вољом.

Ако хоће више, морају да дају више. И то је то. Ни зрно више на поклон.