Haradinaj: Pozvao sam Srpsku listu da se vrati u vladu

Ramuš Haradinaj navodi da je pozvao predstavnike Srpske liste da se vrate u vladu, te da je sa predstavnicima te liste razgovarao o koalicionom dogovoru i bezbednosnoj situaciji.

Ramuš Haradinaj navodi da je razgovarao sa Goranom Rakićem i Milanom Radojčićem i da im je rekao da bi bilo dobro da se vrate u vladu.

"Sa predsednicima Srpske liste Goranom Rakićem i Milanom Radojčićem, koji sada ima političku funkciju u Srpskoj listi razgovarao sam o partnerstvu i problemima koje imaju. Rekao sam im da bi bilo dobro da se vrate u vladu. Njhovo odsustvo ne šteti Kosovu, već samo njima", rekao je Ramuš Haradinaj na konferenciji za novinare, preneli su prištinski mediji.

Srpska lista je nakon poslednjih parlamentarnih izbora pomogla formiranje Haradinajeve vlade, ali je iz nje izašla krajem aprila, nakon što ni posle pet godina vlast u Prištini nije uradila ništa po pitanju formiranja zajednice srpskih opština, što je sastavni deo Briselskog sporazuma.

Komentarišući ostavke pojedinih srpskih pripadnika u Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), Haradinaj je, nakon sednice vlade, rekao da je "Kosovo otvoreno za sve Srbe", te da, kako je naveo, "neće dozvoliti da neko preti pripadnicima KBS-a".

Navodi se i da je na funkciju sekretara u Ministarstvu za zajednice i povratak u naredne tri godine izabran Nenad Stojčetović.

Komentarišući, kako se navodi, navodnu rezoluciju njegove stranke, Alijanse za budućnost Kosova u kojoj stoji da proces dijaloga sa Beogradom treba zaustaviti do konačne odluke o viznoj liberalizaciji za Prištinu, Harradinaj je rekao da očekuje pozitivnu prporuku Evropskog parlamenta po tom pitanju i da o toj rezoluciji neće biti rasprave u kosovskoj skupštini.

Očekuje, da Evropski parlament i vlade zemalja Evropske unije 17. ili 18. jula ove godine dati pozitivnu preporuku za ukidanje viza građanima Kosova.

"Preporuka će biti pozitivna. Objavljivanjem preporuke posao neće biti završen. Molim medije, političke partije i civilno društvo da nam ne otežavaju ovaj proces. Čeka nam još mnogo posla, jer će odluku doneti parlament, i odluka svake vlade je nezavisna. Što se zahteva poslaničke grupe Alijanse tiče, taj zahtev neće ući u preceduru, jer će preporuka biti pozitivna", dodao je Haradinaj.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 17:18)
Fudbaler [neregistrovani]

Formiranje ZSO

ZSO treba i mora da se formira kako bi građani KiM bili bezbedni.

(petak, 13. jul 2018, 20:26)
Njegos [neregistrovani]

Харадинај: Позвао сам Српску листу да се врати у владу

Cas rasterujes, cas pozivas, ko ce tebi covece vise da veruje ?

(petak, 13. jul 2018, 18:21)
Labud [neregistrovani]

zso

Ko je lud da se vrati u vladu kad nisu sposobni da formiraju ZSO

(petak, 13. jul 2018, 17:56)
Taki [neregistrovani]

Haradinaj

Svakako da dijalog nema alternativu, ali potrebno je mnogo više raditi na izgradnji uzajamnog poverenja. Ne ide u prilog činjenica da je unutrašnja politička scena u Prištini vrlo fragilna, sa čestim opstrukcijama.

(petak, 13. jul 2018, 17:49)
Kata [neregistrovani]

Haradinaj u deluziji

Mnogo puta viđeni scenario i igra mačke i miša koju forsira dotični gospodin, Njegova politika ne vodi u normalizaciju odnosa , što je cilj i želja srpske liste.