Kašo: Intenziviranje dijaloga dobra vest

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da je potvrda intenzivanja dijaloga Beograda i prištine, novom rundom dijaloga u Briselu 18. jula, dobra vest.

"Na obema stranama je da postignu dogovor i mi potvrđujemo našu podršku naporima Beograda i Prištine da se dođe do kompromisnog rešenja", naveo je italijanski diplomata u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Lo Kašo kaže da je strpljivi rad visoke predstavnice Federike Mogerini stvorio povoljnu klimu za nastavak dijaloga posle poteškoća poslednjih meseci.

"Kao ambasador Italije u Beogradu ponavljam da cenimo zalaganje srpske vlasti u okviru dijaloga kao i našu podršku naporima srpskog rukovodstva za postizanje kompromisnog rešenja, sposobnog da garantuje mir i stabilnost u celom regionu kao znak evropske perspektive", zaključio je Lo Kašo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво