Marinković u Knesetu govorio o odnosima Srbije i Izraela

Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Marinković prisustvovao je konferenciji povodom obeležavanja 70 godina osnivanja Države Izrael koja je održana u izraelskom Knesetu, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Domaćin konferencije bio je predsednik Kneseta Juli Edelstajn a prisustvovali su predsednici parlamentarnih grupa prijateljstva sa Izraelom iz 32 zemlje.

Marinković je u obraćanju prisutnima posebno naznačio odlične odnose Izraela i Srbije, veliko prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda, i tešku zajedničku sudbinu i borbu tokom Drugog svetskog rata.

Dobri odnosi dve zemlje ogledaju se u sve većoj ekonomskoj razmeni, investicijama izraelskih kompanija u Srbiju i ogromnom prilivu turista iz Izraela u Srbiju.

On je pozvao predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom u izraelskom Knesetu Odeda Forera da poseti Srbiju i da se na taj način maksimalno intenzivira parlamentarna saradnja koja je od velikog značaja za sveukupne odnose dve zemlje.

Ova poseta je realizovana posle veoma uspešne posete predsednice Skuptšine Maje Gojković Knesetu u februaru ove godine, koja je širom otvorila vrata parlamentaraca i parlamentarnih odbora, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar