Vulin: Srbija će ostati neutralna dok je vodi Vučić

Zoran Zaev mora da zna da nema Kosova i Srbije, već samo Srbije, rekao je Vulin reagujući na izjavu makedonskog premijera koji je pozvao "Srbiju i Kosovo" da nastave dijalog.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, komentarišući izjavu makedonskog premijera, poručio da "Zaev mora da zna da nema Kosova i Srbije, već samo Srbije i teritorije pod privremenom upravom UN u skladu sa rezolucijom 1244".

Vulin je istakao da Makedonija i Srbija nemaju iste ciljeve.

"Mi želimo slobodu i samostalnost i da sami odlučujemo o sebi. Srbija će, dokle god je vodi Aleksandar Vučić, ostati vojno neutralna i slobodna, pa makar bila poslednja zemlja koja nije član NATO pakta", izjavio je ministar.

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je ranije danas, posle poziva Skoplju da pristupi NATO-u, da svi treba da slede primer Makedonije i pozvao "Srbiju i Kosovo" da nastave dijalog.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво