Vučić: Napred, Novače – napred, Srbijo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući novi tvit Dragana Đilasa, da je najveći navijač Novaka Đokovića i da će to uvek biti, ali da neće zloupotrebljavati njegovu slavu i uspehe pokušavajući da deo Đokovićeve slave pređe i na njega.

"Ne bih ni na koji način posebno nikada govorio niti odgovarao Draganu Đilasu zato što ne mislim da oni zaslužuju bilo kakav ozbiljan odgovor, ali želim da odgovorim zbog toga što Vladimir Đukanović jeste pogrešio i u navijačkoj i političkoj strasti po mom mišljenju prešao granice u kojima ne pokazuje dovoljno poštovanja prema onome što je za našu zemlju uradio Novak Đoković", istakao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da nije na predsedniku Republike da reaguje na svaku izjavu poslanika, niti drugih izjava.

"Bilo je mnogo opasnijih izjava od drugih narodnih poslanika. Jedino opasnije od toga je jad i beda koju izazivaju oni koji ne umeju da se bore političkim sredstvima, oni koji ni na koji način i ne znaju da urade ništa za Srbiju, oni koji jedino što su radili je bila pljačka ove zemlje i to sada sve pokušavaju da zataškaju time što bi se kitili tuđim uspesima. Đilas je jedan od njih. On je jedan od onih koji je prisustvovao stotinama utakmica, mečeva, bilo košarkaških, teniskih, poput Vuka Jeremića, koji se nisu sklanjali sa Vimbeldona, Rolan Garosa, koji se nisu sklanjali sa svih utakmica naših košarkaša i košarkašica želeći da barem deo njihove slave pređe na njih", rekao je Vučić.

On je podsetio da, od kada je bio predsednik Vlade i sada predsednik Republike nije bio ni na jednoj ni košarkaškoj, fudbalskog, rukometnoj, ni odbojaškoj utakmici, ne zato što to ne zaslužuju naši sportisti, već što je našim sportistima potrebno da pružimo podršku da imaju što je moguće bolje uslove, da učinimo sve što je moguće da oni na najbolji mogući način štite interese naše zemlje, a ne da se mi kitimo njihovim uspesima.

"Što se tiče Novaka Đokovića, ja sam njegov najveći navijač, i biću to uvek. Ne moram to da dokazujem, urlajući sa tribina i govoreći svaki dan 'živeo Novak Đoković' ili da deo njegove slave prihvatam na svoja leđa. To što ste vi radili i što radite svaki put misleći da je to način da deo slave prigrabite, da nekome nešto prebacite toliko je jadno da nemam reči", poručio je predsednik.

Dodao je da im to neće pomoći, jer nikada i ni na koji način ljudima neće moći da objasne zašto su morali da toliko pljačkaju našu zemlju, toliko da je uništavaju.

"Ljudima će postati jasnije zašto je dodvoravanje svima, posebno sportistima, glumcima, umetnicima, po svaku cenu i na svaki način, postao jedini način da deo njihove slave pređe na vas. Istovremeno, uvek ću biti odani navijač Đokovića, kao što sam to bio, ali takođe, nikada i ni na koji način neću njegovu slavu i njegove uspehe zloupotrebljavati pokušavajući da deo njegove slave pređe i na mene", rekao je Vučić.

"To je vaša specijalnost, samo to ste radili. Kao što je toliko jadno to što ste danas napisali, gospodine Đilas, i to samo govori o vama, o onima sa kojima ste i čini mi se da narod i građani Srbije to odlično razumeju", rekao je Vučić. 

Podrška sportu, da se stvore najbolji uslovi 

Naglasio je da će nastaviti, koliko može kao predsednik Srbije, da pomaže sport, da se stvore najbolji mogući uslovi, da se uradi sve da naši sportisti imaju infrastrukturu bolju nego što su imali ikada pre.

"Novak Đoković nije rezultat ni našeg, ni mog, ni bilo čijeg uspeha ili ulaganja, nego isključivo njegovog i ulaganja njegove porodice i zato nemojte da se kitite time i nemojte da pokušavate da nekome prebacujete to što je neki poslanik negde rekao", rekao je predsednik.

"Ako ćemo o tome šta su sve poslanici izgovorili, meni se čini da biste ne samo mnogo toga morali da objašnjavate, već da nikad ne biste ni uspeli da pokušate da izgovorite i da pokušate da objasnite to što biste svakako morali i što bi trebalo da učinite", rekao je Vučić. Savest mu je, podvukao je, čista i dodao je da će uvek govoriti i 'napred, Novak' i 'napred, Srbija', bez obzira na to da li mu se bilo koja njegova reč dopada.

"Kao što ću, za razliku od vas, uvek govoriti i 'napred, Duda Ivković' i 'napred, Grbović', koga ste na onako brutalan način napali i o kome ste onako strašne reči izgovorili, samo zato što vam se ne sviđa šta misli i samo zato što je drugačije političke orijentacije od vas", rekao je Vučić.

Naglasio je da ga politika u sportu i navijanje po tom pitanju ne zanimaju, već da ga zanimaju samo oni koji donose medalje za Srbiju, koje uvek veoma poštuje i ceni.

"Razlika između nas je zaista ogromna", zaključio je Vučić.

Dragan Đilas je na Tviteru kritikovao Vučića što nije reagovao na kritiku Vladimira Đukanovića na račun Novaka Đokovića. Đukanović je prethodno verbalno napao Novaka Đokovića koji je izrazio podršku fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske. 

broj komentara 10 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 05:59) - anonymous [neregistrovani]

Jadranka

Svaka čast predsedniku što uspeva da ignoriše ovakve osobe.

(petak, 13. jul 2018, 09:03) - Milena [neregistrovani]

Novak

Nije potrebno davati izjave putem drustvenih mreza i traziti odgovor od predsednika da se izjasni da li prati Novaka i njegove utakmice i navija za njega, vazno je sto je pokazao sa radom vlade da je dosta toga uradio i ulozio u oblasti sporta kako bi se stvotili dobri uslovi.

(petak, 13. jul 2018, 08:22) - anonymous [neregistrovani]

Dosta prepucavanja

Ako vam se navija za Djokovica navijajte, ako ne pusti te ga neka covek igra sport i ne mesajte ga u politiku.

(petak, 13. jul 2018, 07:38) - zdravko [neregistrovani]

zdravko57

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Đukanović je javna ličnost i snosiće posledice za svaku izgovorenu reč koju građani ocene kao neprihvatljivu, i nije bilo nikakve potrebe, do Đilasovog prozivanja, da se Predsednik Republike oglašava. E sad, tražio je , neka se češe (Đilas).

(petak, 13. jul 2018, 01:21) - Vojkan [neregistrovani]

Вучић: Напред, Новаче – напред, Србијо!

Novak prezentuje na dostojanstven nacin kroz teniske uspehe rezultate i svoj narod i drzavu Srbiju .

(četvrtak, 12. jul 2018, 21:54) - Mica Bor [neregistrovani]

Oprosti im Nole

Petljati Novaka u politicke obracune je ne prihvatljivo . Optuzbe na racun Djilasa i Jeremica treba dokazati na sudu , optuzbe bez sudskog epiloga , pa makar odakle da stizu su samo prazne price . Novak Djokovic ne trazi podrsku ni jednog od visokih politickih funkcionera.

(četvrtak, 12. jul 2018, 21:13) - Darko [neregistrovani]

Svako ima pravo na svoje mišljenje

Svako ima pravo na svoje mišljenje i svako je odgovoran za svoje iskazano mišljenje. Šta Vučić ima sa rečima koje je izgovorio Djukanović? Ništa.

(četvrtak, 12. jul 2018, 20:21) - anonymous [neregistrovani]

slika

Novak je naš najuspešniji sportista, i bodrimo ga i navijamo za njega, ali nema potrebe da se busamo u grudi i vicemo kako ga najviše volimo.

(četvrtak, 12. jul 2018, 19:23) - Mare [neregistrovani]

Podrska

Ovo je prava podrska. Ne bojiti sportiste politicki i slicno nego podrzati najbolje kao sto predsednik radi.

(četvrtak, 12. jul 2018, 19:06) - Cica [neregistrovani]

Ponos Srbije

Aleksandar Vucic je covek koji ne pada na provokacije raznoraznih, a ima ih puno.Podrzace svakog sportistu, nagradice dobre rezultate, navijace za igrace iz Srbije.