Poslanici o unapređenju saradnje Srbije i Sirije

Na sastanku poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Sirije, sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje saradnje i ocenili da susreti parlamentaraca mogu biti dobar način za njen nastavak.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Miroslav Lazanski razgovarao je sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u sirijskom parlamentu, koju predvodi Džamal Zubi, o mogućnostima daljeg razvoja dobrih odnosa dve zemlje i o perspektivama privredne saradnje.

Džamal Zubi je naveo da susreti parlamentaraca poput današnjeg mogu biti dobar način za nastavak saradnje u odnosima dve zemlje.

Rekao je da će tokom septembra biti održan veliki međunarodni sajam u Damasku i ukazao da je to dobra prilika za početak razvoja saradnje u oblasti farmacije i građevinarstva, a naročito trgovinskih odnosa.

Lazanski je istakao da su Srbija i Sirija tradicionalno prijateljske države i dodao da poslaničke grupe prijateljstva mogu da doprinesu intenziviranju buduće saradnje.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Lazanski se zahvalio na podršci Sirije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i na podršci našoj zemlji u međunarodnim organizacijama.

U razgovoru je izražena spremnost za intenziviranje saradnje, naročito u razmeni parlamentarnih iskustava, što bi trebalo da se nastavi posetom članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Damasku, na poziv sirijske strane.

broj komentara 0 pošalji komentar