Marković: Nisu osuđeni oni koji su počinili zločine nad Srbima

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, izjavio je povodom godišnjice dešavanja u Srebrenici 1995. godine, da su Haški tribunal i Sud u Beogradu sudili odgovornima za ratni zločin u Srebrenici, ali da ni Haški tribunal ni sudovi u Sarajevu, Zagrebu i Prištini nisu osudili najteže ratne zločince koji su počinili najveće zločine nad srpskim narodom od Drugog svetskog rata.

"Od porodice Zec u Zagrebu, do Kosova i Metohije niko nije odgovarao za zločine nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije. Srebrenica nije genocid, ali Oluja jeste. Za razliku od Srebrenice, u Oluji je po naređenju tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, proterano svo srpsko stanovništvo iz tadašnje Republike Srpske Krajine. Oni koji su ostali su pobijeni, a svi gradovi i sela u kojima su živeli Srbi zapaljeni i uništeni", naveo je Marković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Marković je zapitao kako se to to zove kada neko protera ili pobije sve pripadnike jednog naroda i uništi mu svu imovinu.

To se, ukazao je, desilo u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, kao i u Bosni i Hercegovini van Republike Srpske. Marković je pozvao Bakira Izetbegovića da odgovori na pitanje gde su Srbi iz Sarajeva i ostalih gradova na području Federacije BiH i šta se sa njima dešavalo od 1992. do 1995. godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jul 2018, 12:58)
anonymous [neregistrovani]

Nista nije kasno!

Komanditori za razbijanje SFRJ su poznati a znamo koje stvorio drzavu preko Srbskih leda a isti ti su nas optuzili za njihova dela.Jednog dana izacice delo na videlo.

(četvrtak, 12. jul 2018, 07:08)
anonymous [neregistrovani]

Kasno probudjena

Pamet i hrabrost i to ne samo kod političara ,nego nažalost u čitavom narodu,Sve se brzo zaboravlja.

(sreda, 11. jul 2018, 17:19)
milan lala [neregistrovani]

Istina

Tako je, tako govori pravi covek od integriteta gospodin Palma . Istinu o stradanju naseg naroda u bisoj SFRJ moraju nasi politicari da govore , dosta su cutali . Svaka cast gospodinu Palmi. Mora se uporno traziti pravda i za nase zrtve na svakom mestu i svakodnevno.Dosta je bilo cutanja pred prezentovanjem montirane lazne istorije o samo Srpskoj krivici od strane nasih neprijatelja . Nasi politicari su duzni da se protiv takve lazne iskrivljene istorije bore na svakom mestu i stalno.