PSG: Najnoviji režirani incident na Kosovu

Pokret slobodnih građana osudio je hapšenje Srba u Gnjilanu, kao "najnoviji u nizu režiranih incidenata između koalicionih partnera Aleksandra Vučića i Ramuša Haradinaja" i podsetio da nedemokratske vlasti u Prištini i Beogradu ne mogu i neće da dođu do demokratskog rešenja pitanja Kosova i Metohije.

"Najnoviji incident je samo još jedan napor, ovaj put posebno vlasti u Prištini, da spreče miran razvoj pregovora i održe se na vlasti iskorišćavajući strah od konflikta koji sami podgrevaju", navodi se u saopštenju PSG-a.

Prema oceni tog pokreta, reakciju Marka Đurića u ime Aleksandra Vučića više niko ozbiljan ne uzima za ozbiljno.

"I jedni i drugi brutalno žrtvuju interese ljudi – vlast iz Beograda ponovo nagovara Srbe da daju otkaz u prištinskim institucijama, da bi ih posle, kao u ranijim sličnim slučajevima, ostavila na cedilu, a Priština hapsi ljude iz političkih razloga. S takvim vlastima sreće za obične ljude nema", stav je predsednika Pokreta Saše Jankovića.

Pokret u saopštenju ponavlja da samo slobodno izabrane demokratske vlasti mogu da dođu do održivog rešenja koje kao prvenstveni cilj mora da ima normalan život ljudi, koje god da su etničke pripadnosti, te demokratski i ekonomski razvoj celog regiona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво