Popović: Zbog nasilja nad Srbima prekinuti pregovore sa Prištinom

Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj smatra da zbog nastavka nasilja nad Srbima na Kosovu treba prekinuti sve pregovore sa Prištinom i preispitati dosadašnje odluke koje su bile rezultat sprovođenja Briselskog sporazuma.

Popović smatra da je najnovije hapšenje Srba na Kosovu koje su izvršile albanske separatističke vlasti, uvod u novi talas nasilja nad srpskim narodom.

U saopštenju Popović navodi da zbog srpskog odlučnog otpora stvaranju nezavisnog Kosova i kosovske vojske, treba očekivati, ne samo nova hapšenja, već i moguće progone, pa i ubistva, kojima su, kako kaže, teororisti u Prištini koji danas vode lažnu državu Kosovo, uvek bili skloni.

"Ovo nasilje samo potvrđuje da je svaki dalji dijalog sa separatistima bespredmetan, jer je njihov jedini način razgovora nasilje", poručuje Popović.

Popović navodi da je reč o nečasnim ljudima, koji, kako kaže jedno obećaju, a odmah drugo urade.

"Beograd više ne treba da trpi poniženja Prištine, već treba da obustavi sve pregovore sa separatistima i uz podršku naših međunarodnih partnera usmeri svu pažnju na zaštitu bezbednosti Srba na Kosovu", zaključuje Popović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 15:30)
Mirko [neregistrovani]

Tako je...

...konacno nesto pametno da cujem od vas sa vlasti.

Prekinuti sve pregovore i zatraziti da se oni vrate u UN i da se ispune dogovori iz rezolucije 1244.
Znaci povratak nase vojkse i policije na KiM u broju odredjenom po ugovoru i to je to.
Povuci ambasadore iz svih zemalja koje su priznale nezavistnost dok to priznanje ne povuku.