Vulin: Hoće Srbe na Srbe

Pošto ni uz ogroman pritisak velikih sila nisu uspeli da slome predsednika Vučića da prihvati formiranje vojske Kosova i pošto vide da Srbi na Kosovu i Metohiji misle isto što i njihov predsednik, vlasti u Prištini su još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo vojske koju ne žele i ne priznaju, izjavio je ministar Aleksandar Vulin komentarišući nova hapšenja Srba u Gnjilanu.

"Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade i na severu Kosova i Metohije, ali i jasan pokazatelj za šta bi koristili vojsku Kosova ako bi je ikada formirali. Zato im i trebaju Srbi u vojsci da ih koriste protiv Srba", istakao je Aleksandar Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ako međunarodna zajednica hoće razgovore, moraće da obuzda Prištinu i da primora je na sprovođenje sporazuma - od formiranja Zajednice srpskih opština pa do suda za ratne zločine OVK.

"Svi uhapšeni Srbi moraju biti oslobođeni i mora im biti omogućeno da se bez nasilja i pretnji brane sa slobode", izjavio je ministar odbrane.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 14:03)
anonymous [neregistrovani]

slika

Masovno napuštanje Srba iz vojske Kosova, dovelo je do besa Kosovske zvaničnike, koga na brutalan način iskaljuju nad nedužnim stanovništvom, koga terorišu, naltretiraju, hapse i zlostavljaju na razne načine.

(utorak, 10. jul 2018, 13:49)
Toma [neregistrovani]

Dokle više?

Dokle više će da traje agresija Albanaca nad Srbima i da ostatak sveta žmuri na to.