"Parlamenti u regionu trebalo bi da stvaraju okvire za praktične oblike saradnje"

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom Vesna Marković, šef delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Stefana Miladinović i član delegacije Dušica Stojković, razgovarale su u Berlinu sa Josipom Juratovićem, predsednikom Grupe za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope u Bundestagu i tom prilikom je naglašen značaj saradnje između akademskih zajednica, mladih i privrednika.

U razgovoru je istaknut značaj regionalne saradnje u kontekstu stvaranja pozitivne slike o zemljama regiona među članicama EU, saopštilo je skupštinsko Odeljenje za odnose s javnošću.

Posebno je naglašen značaj saradnje između akademskih zajednica, mladih i privrednika. 

Sagovornici su se složili da parlamenti u regionu treba da stvaraju okvire za praktične oblike saradnje, kao i da bi bilo veoma korisno da se uspostavi parlamentarna dimenzija saradnje između učesnika Berlinskog procesa, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 10:17)
Raja anonymous [neregistrovani]

Aveti prošlosti

Sve pozdravljamo pa evo i stvaramo Novu Jugoslaviju. A umemo da Titu kojega nismo ni upoznali sve po spisku da skidamo što je stvorio Jugoslaviju u ratu i što su narodi to hteli. Mi je stvaramo i trpamo u jednu vreću ko rogove u džaku države koje su priznale Kosovo sa Srbijom pa i samo Kosovo kao drugu državu. I pravimo se da smo demokrate i da je to naša želja a drugi naređuju. Velika razlika.