Brnabićeva na Samitu o Zapadnom Balkanu

Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić učestvovaće na Samitu o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Samit u Londonu okupiće lidere Zapadnog Balkana i najviše evropske zvaničnike, koji će razgovarati o ekonomskoj saradnji sa fokusom na regionu, bezbednosti i izazovima migrantske krize, budućnosti "Berlinskog procesa", kao i o aktuelnim političkim dešavanjima u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Na Samitu, čiji je domaćin britanska premijerka Tereza Mej, učestvuju i nemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, predsednik Evropske investicione banke Verner Hojer, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i drugi evropski zvaničnici.

Posle zvaničnog završetka Samita o Zapadnom Balkanu, za sve šefove delegacija biće upriličen prijem, čiji će domaćin biti Čarls, Princ od Velsa.

Prvi Samit o Zapadnom Balkanu u okviru "Berlinskog procesa", koji je inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel, održan je 2014. godine u Berlinu.

Prošlogodišnji Samit o Zapadnom Balkanu održan je u Trstu, dok će se sledeći biti održam 2019. godine u Poljskoj.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 18:48)
Fudbaler [neregistrovani]

Samit na Balkanu

Ovaj samit je jako važan za ekonomski razvoj celog Balkana.

(utorak, 10. jul 2018, 10:31)
anonymous [neregistrovani]

maka

Dopada mi se nacin rada i zalaganja Ane Brnabic. Izuzetno strucna i profesionalna osoba, koja se bori za ostvarenje najvaznijih interesa nase drzave

(utorak, 10. jul 2018, 09:25)
DrPopac [neregistrovani]

popeche@gmail.com

Ana Brnabic je pokazala da zna sta radi i da zna da predstavlja interes Srbije na najvisem mogucem nivou. Tako da ne sumnjam da ce njeno ucesce na Samitu biti jos jedan pun pogodak.

(utorak, 10. jul 2018, 09:09)
Pera [neregistrovani]

samit

Bitan samit za region...