Saučešće Brnabićeve japanskom premijeru zbog nastradalih u poplavama

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku Vlade Japana Šinzo Abeu, povodom velikog broja stradalih usled poplava koje su pogodile ovu zemlju.

"Veoma me je potresla vest o nastradalima u katastrofalnim poplavama u Vašoj zemlji. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime primite izraze najdubljeg saučešće povodom tragedije koja je zadesila Vašu zemlju. Srbija, kao iskren prijatelj, saoseća sa narodom Japana u ovim teškim trenucima", navodi se u telegramu premijerke Brnabić.

Najmanje 100 osoba je poginulo, više od 60 se vodi kao nestalo, a oko 5,9 miliona građana u 19 okruga je prisiljeno da napusti domove, nakon što su rekordne kiše pogodile jugozapadne delove Japana, izazivajući poplave i klizišta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво