Vučić sa Mitrofanovom, zahvalnost za podršku Rusije u Unesku

Predsednik Vučić sastao se sa direktorkom ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Eleonorom Mitrofanovom, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, kao i o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji.

Aleksandar Vučić zahvalio je na pomoći koju je Eleonora Mitrofanova pružila Srbiji na dužnosti ambasadora Ruske Federacije u Unesku, kada je sprečeno članstvo Kosova u ovoj međunarodnoj organizaciji.

Zahvalio je i na pomoći Ruske Federacije u završetku radova na Hramu Svetog Save, na sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja, što sasvim sigurno predstavlja i simbol uspešne saradnje dveju zemalja.

Vučić je čestitao Mitrofanovoj na odlikovanju koje joj je uručila Srpska pravoslavna crkva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Tokom susreta, predsednik je istakao da je Srbija opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom, na temelju strateškog partnerstva.

Zahvalio je na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Vučić je naglasio da je Ruska Federacija jedan od strateških ekonomskih i vodećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, dodajući da je Srbija zainteresovana i za dalju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, navedeno je u saopštenju.

Mitrofanova je ponudila stručnu pomoć ruskih eksperata za brži napredak radova na završetku hrama Svetog Save.

"Duhovne veze dva naroda su osnov za razvoj odnosa na svim nivoima", naglasila je Mitrofanova i predložila što skorije potpisivanje sporazuma o saradnji kulturnih centara dveju zemalja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво