Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje EU

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Finske u Srbiji Pertijem Ikonenom, koji je najavio da će region Zapadnog Balkana biti u fokusu i nakon preuzimanja predsedavanja Finske Savetu Evropske unije u narednoj godini.

U razgovoru o aktuelnim pitanjima Srbije na unutrašnjem i međunarodnom planu, premijerka Brnabić istakla je da je strateški cilj Srbije priključenje Evropskoj uniji, ali da su sveobuhvatne reforme u državi, koje je započela prethodna, a nastavila ova vlada, važne, pre svega, za interes građana i dalji ekonomski prosperitet države.

Predsednica Vlade ocenila je i da su u ovom trenutku najvažnije promene u oblasti pravosuđa, dodajući da očekuje da će nakon usaglašavanja sa preporukama Venecijanske komisije i završetkom reformi u ovoj oblasti, država dobiti jako, nezavisno i odgovornije sudstvo, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasador Ikonen rekao je da Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje Evropske unije, naglašavajući da će region Zapadnog Balkana biti u fokusu i nakon preuzimanja predsedavanja Finske Savetu Evropske unije u narednoj godini.

On je istakao da njegova država ima dobra iskustva kada je u pitanju regionalna saradnja, ali i borba protiv korupcije i da su to važna iskustva koja Finska može da prenese našoj zemlji. 

Ikonen je pohvalio posvećenost Vlade Srbije i premijerke u uspostavljanju e-vlade, ističući da je transparentnost javne uprave najefikasniji vid borbe protiv korupcije.

Na sastanku je razgovarano i o oblasti vladavine prava i napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, kao i izradi Medijske strategije, kao važnog dokumenta za regulisanje medijskih sloboda, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво