Vučić razgovarao sa Merkelovom o regionu i migrantskoj krizi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa kancelarkom Savezne Republike Nemačke Angelom Merkel o situaciji u regionu i migrantskoj krizi. Vučić i Merkelova razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Predsednik Vučić je rekao kancelarki Merkel da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto-puta Niš–Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan i zamolio je da svojim autoritetom i ugledom ubrza realizaciju tih projekata, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije. 

Vučić je posebno izdvojio Regionalnu ekonomsku zonu kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i celog regiona, jer bi na taj način privukli više investicija i ubrzali protok ljudi, robe, kapitala i usluga. 

Dvoje sagovornika su o regionalnoj saradnji razgovarali uoči Samita Berlinskog procesa u Londonu, kako bi sagledali moguće rezultate Samita i njihovu primenu na Zapadnom Balkanu u cilju unapređenja saradnje u regionu.

Predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik i kancelarka razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je razgovor neophodan i da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Vučić i kancelarka razgovarali su i o migrantskoj krizi, kao i o merama koje je Srbija preduzimala i preduzima, kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju.

broj komentara 10 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. jul 2018, 19:03)
Fudbaler [neregistrovani]

Nemačka i Srbija se razvija

Svaki razgovor je važan kako bi se izbegle nesuglasice i da Srbija i Nemačka budu u dobrim odnosima kakoi na koji način dase stvari rešavaju.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 18:43)
anonymous [neregistrovani]

mi?

Kakve veze imamo mi s migrantskom krizom?

(ponedeljak, 09. jul 2018, 17:46)
anonymous [neregistrovani]

KOSMET

Jel postavljeno pitanje povlacenja priznanja naseg okupiranog Kosova i Metohije.?

(ponedeljak, 09. jul 2018, 16:02)
loki [neregistrovani]

rešenje

Rešavanje migrantske krize, bez Angele Merkel, je nemoguće.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 15:40)
anonymous [neregistrovani]

Pleme

Pa kakve migrante na Balkan kada ni ova plemena koja su na Balkanu vijekovima ne mogu da trpe jedni druge. Samo još i migranti fale...

(ponedeljak, 09. jul 2018, 13:18)
Petar [neregistrovani]

Izbeglice i migranti.

Nema nikakve migrantske krize, svako na svoje kontinente. Ko hoce status izbeglice neka trazi u drzavi na kontinentu odakle je. Cisti racuni pre svega. Evropski narodi nisu na prodaju ma sta neki podkupljeni politicari pricali da je to dobro i da je to obaveza.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 12:41)
Branislav [neregistrovani]

branislav.babic@gmail.com

Nesporan je uticaj Nemačke na dešavanja u regionu i podršku Srbiji, samo se bojim da nam za uzvrat ne uvale sve migrante.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 12:34)
Renato [neregistrovani]

Renato

Hvala Nemackoj na podrsci koju nam svakodnevno pruza, Srbija je zaista odgovorna zemlja.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 12:29)
Branko [neregistrovani]

Pomoc

Podrska koju dobijamo od Nemacke nam je jako vazna. Nikada nismo imali bolje odnose

(ponedeljak, 09. jul 2018, 12:27)
Pera [neregistrovani]

P

Srbija ce uraditi sve kako bi se naslo kompomisno resenje...