Vučić: Međusobno uvažavanje Srbije i Indije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Indije Narinder Čauhan, kojoj je zahvalio što je svojim diplomatskim umećem i posvećenim radom, tokom mandata u Beogradu, ostavila trajan trag u istoriji tradicionalno dobrih veza dveju zemalja, učinivši ih još sadržajnijim.

Aleksandar Vučić je naglasio da odnose Srbije i Indije karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je imao čast da kao premijer, uz veliko angažovanje ambasadorke Čauhan, prošle godine boravi u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina. 

Predsednik Vučić je zamolio ambasadorku Čauhan da prenese njegove pozdrave premijeru Modiju i rekao da je bio impresioniran rezultatima koje Indija postiže u razvoju privrede i primeni savremenih tehnologija, što je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i znanja i marljivosti indijskih radnika i stručnjaka.

Takođe je naglasio da ga raduje što će potpredsednik Indije u septembru posetiti Srbiju, čime će odnosi dveju zemalja nastaviti da jačaju, kako kroz politički dijalog, tako i kroz ekonomsku saradnju.

Vučić je istakao da se napredak u međusobnim odnosima vidi i kroz dolazak indijske kompanije TAFE, koja će nastaviti proizvodnju u srpskoj fabrici za proizvodnju traktora IMT.

Ambasadorka Čauhan je rekla da su indijske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja na srpskom tržištu i da se nada da će njihovo iskustvo dati podsticaj i drugim kompanijama da ulažu u Srbiji. Ona je istakla i to da je tokom boravka u Beogradu imala veliku podršku i pomoć državnih institucija, kao i da je svuda u Srbiji nailazila na dobar prijem i otvorena vrata.

Predsednik Srbije je zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, čime na najbolji način manifestuje ulogu čuvara i graditelja pravednijeg svetskog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво