Vučić: Međusobno uvažavanje Srbije i Indije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Indije Narinder Čauhan, kojoj je zahvalio što je svojim diplomatskim umećem i posvećenim radom, tokom mandata u Beogradu, ostavila trajan trag u istoriji tradicionalno dobrih veza dveju zemalja, učinivši ih još sadržajnijim.

Aleksandar Vučić je naglasio da odnose Srbije i Indije karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je imao čast da kao premijer, uz veliko angažovanje ambasadorke Čauhan, prošle godine boravi u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina. 

Predsednik Vučić je zamolio ambasadorku Čauhan da prenese njegove pozdrave premijeru Modiju i rekao da je bio impresioniran rezultatima koje Indija postiže u razvoju privrede i primeni savremenih tehnologija, što je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i znanja i marljivosti indijskih radnika i stručnjaka.

Takođe je naglasio da ga raduje što će potpredsednik Indije u septembru posetiti Srbiju, čime će odnosi dveju zemalja nastaviti da jačaju, kako kroz politički dijalog, tako i kroz ekonomsku saradnju.

Vučić je istakao da se napredak u međusobnim odnosima vidi i kroz dolazak indijske kompanije TAFE, koja će nastaviti proizvodnju u srpskoj fabrici za proizvodnju traktora IMT.

Ambasadorka Čauhan je rekla da su indijske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja na srpskom tržištu i da se nada da će njihovo iskustvo dati podsticaj i drugim kompanijama da ulažu u Srbiji. Ona je istakla i to da je tokom boravka u Beogradu imala veliku podršku i pomoć državnih institucija, kao i da je svuda u Srbiji nailazila na dobar prijem i otvorena vrata.

Predsednik Srbije je zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, čime na najbolji način manifestuje ulogu čuvara i graditelja pravednijeg svetskog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 22:41)
Maja [neregistrovani]

Napredak

Medjusobno uvazavanje Srbije i Indije,ukazuje na medjusobno postovanje.Srbija je uvek cenila svoje prijatelje.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 19:11)
anonymous [neregistrovani]

paramonte

Svako zasluzuje postovanje.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 18:03)
Fudbaler [neregistrovani]

Bilateralne saradnja

Odnosi Srbije i Indije treba da se jačaju, i treba da se nađe zajednički projekti koji će omogućiti saradnju dve države.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 17:29)
anonymous [neregistrovani]

Indija

Odnosi Srbije i Indije su sve bolji i njihova podrska nam dosta znaci.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 17:08)
loki [neregistrovani]

srb

Dobri odnosi datiraju još iz vremena SFRJ, a i dalje se produbljavaju i unapređuju.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 11:50)
milan [neregistrovani]

kom

Od uvek je Indiju i Srbiju krasilo veliko prijateljstvo i oproštajna poseta je diplomatski čin.

(ponedeljak, 09. jul 2018, 11:23)
Sasa [neregistrovani]

P

Odnosi Indije i Srbije idu uzlaznom putanjom...

(ponedeljak, 09. jul 2018, 10:54)
Милош [neregistrovani]

Вучић: међусобно уважавање Србије и Индије

Односи Индије и Србије су сваким даном све бољи!