Jeremić: Na korak do formiranja Saveza za Srbiju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, čija će ključna tačka politike o Kosovu biti otpor potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

"Na pitanju Kosova i Metohije moramo povući crvenu liniju i ujediniti se protiv naprednjačke vlasti koja je počela da priprema javnost za svoj pristanak na članstvo Kosova u UN", rekao je Vuk Jeremić, kako je prenela Narodna stranka, na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Palilula.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka to definisala kao prioritet tokom pregovora oko Saveza za Srbiju, i istakao da je postignut dogovor po tom pitanju.

"Stav Narodne stranke o Kosovu i Metohiji je umeren, racionalan i državotvoran, od tog stava nema odstupanja i to će biti i politika Saveza za Srbiju", rekao je Jeremić.

Rekao je da su formulisani zajednički programski ciljevi i da je sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju spreman za potpisivanje, te da se nada da će se to dogoditi do kraja jula.

Uveren je da niko u svetu ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina, prenosi Tanjug.

Jeremić optužuje predsednika Srbije da na pitanju Kosova želi da obezbedi vlast još četiri godine, a pripisuje mu i nameru da, posle Kosova, pređe na "demontiranje Republike Srpske".

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 08. jul 2018, 18:44)
Mica Bor [neregistrovani]

S.S.S.S.

Ovo je samo rekla kazala , nista cudno za nas narod . Udruziti se trebamo i sa crnim djavolom , ako je u pitanju opstanak celovite Srbije . Zato predlazem da se o pitanju Kosova* , formira nezavisna komisija ili ti nekakvo telo . Koje ce biti sastavljeno od umnih ljudi ove zemlje , koji ce bez stranackih obelezlja raditi na ocuvanju Srbije .

(nedelja, 08. jul 2018, 16:50)
milan lala [neregistrovani]

Patetika

Odgovor za @ Petrija . A ko bi to a da totalno nije naivan mogao da poveruje i podrzi tu opoziciju da ce oni koji su Srbiju doveli do ekonomskog , politickog i drzavotvornog ambisa sad toboze spasiti Srbiju , KiM i Republiku Srpsku ? Pa zar ste vi zaboravili izjave tih politicara u poslednjih 10 godina .

(nedelja, 08. jul 2018, 15:01)
Петрија [neregistrovani]

Нови ДОС

Платформа новог ДОС-а је да се исти, за разлику од актелног режима, залаже за очување Косова и Метохије у границсма Србије, те очување Републике Српске. Да ли је то заиста тако и да ли је тачно да је актуелни режим вољан дати Косову столицу у УН и да ради на демонтажи Републике Српске, мораће неко из власти да објасни или демантује грађанима. У сваком случају, следи разобличавање и мораће да се коначно зна ко је ко. Тзв. отварање карата што пре.