Vlada Ane Brnabić u Subotici obeležava godinu dana rada

Godinu dana rada Vlade Srbije u mandatu premijerke Ane Brnabić obeležava se u Subotici. Sa članovima svog tima Brnabićeva će predstaviti rezultate rada i prioritete za naredni period.

Ana Brnabić će tokom posete Subotici obići više lokacija sa resornim ministrima i predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem.

Premijerka je prvo posetila privrednu zonu u kojoj je prva počela da posluje nemačka kompanija "Norma grupa". Brnabićeva je najpre obišla proizvodni pogon te kompanije koja je u Srbiji do sada investirala više od 32 miliona evra, a umesto planiranih 320, zapošljava 1.200 ljudi.

Potom je otišla u Hemijsko-tehnološku školu, poznatu po učeničkom preduzetništvu, a koja se trenutno renovira. Čak 156 miliona dinara Kancelarija za javna ulaganja je opredelila za obnovu i rekonstrukciju. Nikola Matković, direktor škole, kaže da su imali spremne projekte i da će se raditi kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti škole, fiskulturne sale i fasade.

Škola, navodi Matković, podstiče preduzetničke kompetencije đaka, u školi prave 20 različitih vrsta peciva za više od 1.200 korisnika, prave i tečni sapun a radi i školska šivaonica. 

Brnabićeva će posetiti i apoteku "Subotica", gde će se upoznati sa funkcionisanjem sistema eRecept i centralizovanom aplikacijom jedinstvena lista čekanja.

Od 17 časova biće predstavljeni rezultati rada Vlade. 

U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prirediće za Subotičane taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na centralnom gradskom trgu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи