Italija podržava dijalog Beograda i Prištine

Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo ohrabrujućim ishodom sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, održanog prošle nedelje u Briselu pod okriljem EU.

Obnovljeno zalaganje obe strane u razgovorima, kako navodi Karlo Lo Kašo, omogućiće da se već u ovim danima intenziviraju kontakti kako bi se došlo do održivog rešenja za normalizaciju njihovih odnosa.

"Italija čvrsto podržava Srbiju na njenom evropskom putu i njenu politiku jačanja regionalne saradnje. Zbog toga se nadamo da će sve uključene strane nastaviti da sarađuju mirno i konstruktivno u cilju što većeg razvoja atmosfere naklonjenje nastavku dijaloga", poručio je Lo Kašo.

Ambasador Italije, kako se navodi, u ovom delikatnom trenutku ceni napore srpskog rukovodstva da se dođe do rešenja za Kosovo, kako bi se garantovala bolja budućnost Srbiji i njenim građanima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи