Vulinu zabranjen ulazak na Kosmet

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranjena poseta Kosmetu. Najoštrije osuđujemo skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu, saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da je "jasno da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija".

"Ova odluka je tim gora što dolazi posle pristanka prištinske strane na sastanku u nedelju u Briselu da se pridržava do sada postignutih sporazuma, i ponaša sa uvažavanjem i poštovanjem prema strani sa kojom, navodno, želi dogovor", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je poseta ministra Vulina najavljena u skladu sa ustaljenim procedurama i da je njeno onemogućavanje najgrublje kršenje Sporazuma o posetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija.

"Predstavnici pojedinih država su proteklih dana, takođe, probali da u našoj zemlji uvedu verbalni delikt, pokušavajući da našim državnim zvaničnicima sugerišu kakvu bi vrstu poruka trebalo da upute na Vidovdan, što je događaj bez presedana u diplomatskoj praksi", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U vezi sa ovim pitanjem, kako navode iz Kancelarije za KiM, Ministar Vulin će održati hitne konsultacije sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, o čijoj sadržini će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се