Dačić sa zamenicom generalnog sekretara Konferencije UN o trgovini i razvoju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa zamenicom generalnog sekretara Konferencije UN o trgovini i razvoju (UNCTAD) Izabel Duran, koja je zvanično otvorila 39. regionalni kurs za zemlje u tranziciji koji se četvrti put zaredom održava u Beogradu.

Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog prve posete Izabel Duran Srbiji, koja predstavlja odličnu priliku za vođenje razgovora na temu razmatranja mogućnosti unapređenja dosadašnje saradnje između Republike Srbije i Konferencije UN o trgovini i razvoju (UNCTAD), navedeno je u saopštenju.

Dačić se osvrnuo i na Okvir razvojnog partnerstva između Srbije i Ujedinjenih nacija za period od 2016. do 2020. godine, kojim su obuhvaćene i aktivnosti UNCTAD-a, u kontekstu njegovog doprinosa naporima Vlade Srbije na unapređenju ključnih izazova u ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj sferi.

Ministar je predstavio napore i aktivnosti Vlade Srbije na polju implementacije Agende Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030. godine, izrazivši uverenje da će UNCTAD, zajedno sa ostalim agencijama UN, nastaviti da doprinosi dostizanju Ciljeva održivog razvoja u Republici Srbiji.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo povodom uspešne saradnje između Srbije i UNCTAD-a u organizovanju pomenutog Regionalnog kursa, u kontekstu značaja inicijative za unapređenje trgovinskih politika zemalja u tranziciji, kaže se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar