Evropska komisija pokreće Digitalnu agendu za Zapadni Balkan

Na sastanku Digitalne skupštine u bugarskoj prestonici Sofiji, Evropska komisija je saopštila da pokreće Digitalnu agendu za Zapadni Balkan.

U saopštenju se navodi da je cilj ove agende podrška tranziciji regiona u digitalnu ekonomiju i ostvarenje dobrobiti digitalne transformacije, kao što su brži ekonomski rast, više zaposlenih i bolje usluge.

"Digitalno je po definiciji bezgranično, premošćava regione i kontinente. Na današnjoj Digitalnoj skupštini biće pokrenuta Digitalna agenda za Zapadni Balkan, što sledi nakon jasne posvećenosti koju su lideri EU iskazali u saopštenju potpisanom 17. maja u Sofiji", navela je komesarka EU za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel.

Istakla je da je "cilj događaja da obezbedi da građani regiona Zapadnog Balkana u potpunosti uživaju u dobrobiti brze i neizbežne digitalne transformacije".

U saopštenju se navodi da se Gabrijelova i šestoro ministara iz regiona Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju, obavezuje na investiranje u širokopojasnu internet povezanost za šta je EU spemila grantove od po 30 miliona evra, zatim na povećanje sajberbezbednosti, poverenja i digitalizaciju industrije, na jačanje digitalne ekonomije i društva, kao i na povećanje istraživanja i inovacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво