Brnabić: Puna podrška Vlade Srbije predsedniku Vučiću

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj deluje da su razgovori u Briselu bili jako teški, te poručila da će Vlada stati uz predsednika Srbije i dati mu punu podršku u daljim razgovorima.

Ana Brnabić je u Rači rekla da se jutros kratko čula sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Ne bih dodatno komentarisala, čuli smo svi dosta jasnu i nedvosmislenu izjavu predsednika Vučića. Nije na meni da komentarišem izjavu predsednika. Meni deluje da su razgovori bili jako teški", rekla je Brnabićeva novinarima komentarišući jučerašnji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu.

Čini joj se, kaže, da je u ovom trenutku jedino Beograd "otvoren za ozbiljan razgovor i za kompromis i da ne bi volela da se ta otvorenost za kompromis smatra za našu slabost".

"Mislim da je to pokazatelj naše ozbiljnosti i jačine Srbije u ovom trenutku. Vlada će stati uz predsednika Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima", naglasila je premijerka.

Navela je da ne bi da komentariše detalje jučerašnjih razgovora, jer, kaže, nije na njoj da komentariše detalje sastanka kome nije prisustvovala.

Na pitanje da li očekuje skorije rešenje za KiM nakon nastavka pregovora, Brnabićeva kaže da ne može da govori o vremenskim odrednicama.

"Apsolutno nemam nijednu indiciju o tome kada to može da bude i da li to uopšte može da bude", rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je prvo važno da se implementira sve što je do sada dogovoreno i potpisano i da je neophodno da prvo bude formirana Zajednica srpskih opština, a potom je važno da svi budu "otvoreni, ozbiljni i hrabri", kakav je u ovom trenutku Beograd i predsednik Srbije, da bi se uopšte razmišljalo o daljem dijalogu.

"Mi smo na strani dijaloga, a kakvi su drugi, ja nemam tu informaciju", kaže Brnabićeva, a upitana da prokomentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgovorima, ona je navela da nema komentar na izjavu takozvanog predsednika Kosova.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво